Google Maps добави специален слой с данни за COVID-19

Google картите вече предлагат разширена информация за коронавируса
(снимка: CC0 Public Domain)

Google непрекъснато работи за повишаване на обществената информираност за коронавируса. Една от най-популярните услуги на компанията, картите Google Maps, вече издава предупреждения за пропускателните COVID-19 пунктове. Сега Google отива още по-далеч, като въвежда нов слой в картите си, който дава информация за броя на случаите на коронавирус в определен регион.

Скорошна актуализация на услугата добавя раздел „Информация за COVID-19” в горния десен ъгъл. Интернет компанията прави това, за да предостави на потребителите на Maps актуална информация за епидемиологичната ситуация в интересуващия ги район.

Освен това приложението показва средния брой случаи на заразяване с COVID-19 в избраната област. За да направи интерфейса по-интуитивен, Google използва цветни кодове, с които маркира регионите въз основа на броя заразени хора. По този начин потребителите могат по-лесно да оценят ситуацията с коронавируса на дадено място.

Google твърди, че информацията за COVID-19 е достъпна в 220 държави и ще се доставя на регионално, провинциално, областно и дори градско ниво, където е възможно. Според интернет компанията, данните се събират от множество източници, включително СЗО и местните здравни министерства.

Коментар