Hyperscience с ново финансиране от $80 милиона

„Без да се коригират базови процеси, ефективната автоматизация е невъзможна”, казва Питър Бродски, изпълнителен директор и съосновател на Hyperscience
(снимка: Hyperscience)

Нови 80 милиона долара от серия D привлече технологичната компания Hyperscience, специализирана в автоматизирането на административна и офис дейност. Сделката е водена от Tiger Global с участието на нов инвеститор BOND, с което компанията набира капитал на обща стойност 190 милиона долара.

Bessemer Venture Partners, както и всички големи инвеститори в компанията към момента, са взели участие в рунда, с което затвърждават подкрепата си за визията на Hyperscience да трансформира бизнес процесите посредством т.нар. софтуерно-дефинирано управление (Software-Defined Management).

Новото финансиране за Hyperscience, която оперира с офиси в Ню Йорк, Лондон и София, идва след като през юни тази година компанията привлече 60 милиона долара от серия С на фона на над 300% ръст в бизнеса в сравнение със същия период за 2019 г.

„Условията, в които технологичните лидери се намират сега, са много по-различни от преди”, сподели Джон Куртиус, партньор в Tiger Global. „Доколкото се очаква организациите да въведат софтуерно-дефинираното управление, ще станем свидетели на бъдеще, в което те ще бъдат по-устойчиви при сблъсък с неочакваното”.

Много софтуерни компании обещават да автоматизират мануалните си процеси, но не успяват да го направят устойчиво, ефикасно и в мащаб. Технологията на Hyperscience автоматизира 95% от входящите данни с над 99,5% точност, надминавайки значително средното ниво за индустрията от 55%.

„Основният проблем на вече познатите технологии за автоматизация е, че те се изграждат върху нарушени бизнес процеси. Без да се коригират тези базови процеси, ефективната автоматизация е невъзможна”, сподели Питър Бродски, изпълнителен директор и съосновател на Hyperscience.

Технологията на Hyperscience се развива на принципа на софтуерно-дефинираното управление (SDM), който осигурява хоризонтална автоматизация от край до край и превъзхожда съществуващите подходи за автоматизация в организациите.

Платформата позволява на бизнеса да използва комбинация от хоризонтални, подреждащи се блокове и работни потоци за изграждане на вертикални решения, които автоматизират бизнес процесите – като обработка на искове и/или отпускане на заеми. Тези блокове са функции, проектирани за обработка на документи, като класификация, извличане и съпоставяне, с независима конфигурация, която позволява на потребителите да преобразуват неструктурираните данни в резултат за бизнеса.

Поредният кръг на финансиране ще се използва за ускоряване на развитието на Hyperscience Platform, включително за валидиране на данни и неструктурирана обработка на данни, както и за изграждане на екосистема на партньори. Също така, компанията ще увеличи значително международното си присъствие, за да отговори на ускореното търсене, като през 2021 г. се очаква над ¼ от бизнеса да бъде в Европа.

През 2020 г. Hyperscience влезе в класацията Inc. 5000 като деветата най-бързо развиваща се софтуерна компания със седалище в Ню Йорк и е обявена за едно от „Най-добрите места за работа” от Built в NYC. Компанията е основана през 2014 г. с централа в Ню Йорк и офиси в София и Лондон.

Коментари по темата: „Hyperscience с ново финансиране от $80 милиона”

добавете коментар...

  1. Хиперион

    Това си е едни HyperShit, хората правят чудеса за много по-малко и разумни пари например нобелови грантове награди и други реални и истински и сериозни постижения. Излиза че трябва да си хипер шийтер за да грабиш и усвояваш толкова пари.

Коментар