Lenovo бележи над 50% ръст на чистата печалба

„Уверени сме в дългосрочния потенциал за растеж както за нашите устройства, така и за облачната ни инфраструктура”, заяви Ян Юенцин, президент и CEO на Lenovo
(снимка: Lenovo)

Рекордни резултати за второто тримесечие на годината обяви Lenovo Group. Всички бизнес подразделения на групата бележат ръст, според публикувания днес финансов отчет.

Приходите на Lenovo възлизат на 14,5 милиарда щатски долара през второто тримесечие, което представлява ръст от 7% на годишна база (спрямо същия период на миналата година).

Печалбата на Групата достига рекордните 470 милиона щатски долара преди данъци, което е с 52% повече в сравнение със същото тримесечие година по-рано. Нетният доход също се увеличава с 53% на годишна база до 310 милиона щатски долара.

В допълнение към рекордните резултати за тримесечието, финансовата стабилност на Lenovo бeше допълнително потвърдена наскоро със силен инвестиционен рейтинг от Moody’s, Standard & Poor’s и Fitch, както и успешно предлагане на глобална емисия акции.

Основната печалба на акция за второто тримесечие е в размер на 2,59 щатски цента, или 20,08 хонконгски цента. Бордът на директорите на Lenovo обяви междинен дивидент в размер на 6,6 хонконгски цента на акция.

„Всички наши основни бизнес групи постигнаха годишен ръст, докато приходите от софтуер и услуги достигнаха нов рекорд”, коментира резултатите Ян Юенцин, президент и главен изпълнителен директор на Lenovo.

„Тъй като светът продължава да се адаптира към новото „нормално”, ние сме уверени в дългосрочния потенциал за растеж както за нашите устройства, така и за облачната ни инфраструктура”, допълни той.

Lenovo вижда положителна перспектива за втората половина на годината, с новата форма на работа и обучение от вкъщи, която поставя и движи дългосрочни тенденции на растеж в търсенето на устройства и изискванията за облачна инфраструктура.

Групата очаква общият пазар на компютри да нарасне значително дори над текущите прогнози на анализаторите, като достигне близо 300 милиона единици през календарната 2020-а година, което е около 25 милиона повече от общия пазар през изминалата година.

Коментар