ASBIS Group очаква $2 млрд. приходи за 2020 г.

„Продължаваме да бъдем амбициозни в нашата глобална експанзия”, казва Сергей Костевич
(снимка: ASBIS Group)

2020-та се оказа трудна година за цялата световна икономика, но необходимостта от преминаване към дистанционна работа създаде нови възможности в областта на ИТ, коментираха от ИТ дистрибутора ASBIS Group, който този месец чества 30 години на пазара.

Според прогнозите, приходите от продажби на международния холдинг през 2020 г. се очаква да бъдат над 2 милиарда щатски долара. ASBIS е едни от най-големите ИТ дистрибутори в региона на Европа, Близкия Изток и Африка. Компанията оперира и с офис в България.

ASBISc Enterprises PLC е специализирана в дистрибуцията на продукти и решения с добавена стойност (VAD) от световни доставчици в областта на ИКТ. Компанията е създала и свои собствени марки. От малка фирма с 12 души, основана през 1990 г. в Минск от Сергей Костевич, ASBIS постепенно се превръща в глобален ИТ дистрибутор с персонал от близо 1800 служители и около 20 000 активни клиенти от 56 държави към момента.

През 1995 г. компанията е регистрирана в Кипър, а седалището е преместено в Лимасол, където се намира и до момента. През 2000 г. са открити офиси на ASBIS в 10 страни от Централна и Източна Европа, а в Дубай е създаден втори дистрибуционен център. През 2002 г. бе разработена онлайн платформа за електронна търговия. Две години по-късно е открит първият офис в Южна Африка.

През 2006 г. оборотът на компанията надхвърли 1 милиард щ.д., а на следващата година ASBIS се регистрира успешно на Варшавската фондова борса (ВФБ) с тикера ASB. Преди пет години IT Europa включи ASBIS е „Топ 10” на световните ИТ дистрибутори.

Напоследък компанията работи с най-големите клиенти в индустрията на центровете за данни и се фокусира върху развитието на собствени марки. Продължава разработването и внедряването на ИКТ продукти под търговските марки Prestigio и Canyon. Появи се новата марка Perenio в областта на човешката сигурност и системи за управление на сгради, използващи технологии за изкуствен интелект и интернет на нещата.

„Имахме дълго и наситено със събития пътуване, изпълнено с безценен опит, който постоянно „инвестираме” в еволюцията на холдинга. Продължаваме да бъдем амбициозни в нашата глобална експанзия”, заяви Сергей Костевич, основател и генерален директор на ASBIS Group.

Коментар