6-годишно индийче влезе в Гинес като най-млад програмист

Архам Ом Талсаниа е на шест години и има сертификат от Microsoft за Python
(снимка: Hindustan Times / YouTube)

Шестгодишно момче от Индия влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-младият програмист в света. За целта момчето трябвало да издържи изпит за познаване на езика за програмиране Python.

Програмирането е подходящо за всички възрасти. И тук не става въпрос само за по-старото поколение. Децата също могат да се научат да кодират, а шестгодишното момче от Индия е пример за това.

Да се ​​научиш да програмираш в Python не е толкова лесно. Разбира се, можете да научите основите, но те няма да ви позволят да издържите изпита за специален сертификат от Microsoft. Това може да отнеме години, дори при възрастни. Но Архам Ом Талсаниа успя да вземе изпита на шестгодишна възраст.

Момчето споделя, че баща му го е учил на програмиране. Още на две години детето активно използва таблета, а година по-късно са му предоставени устройства с iOS и Windows. Малко по-късно баща му, който самият програмира на Python, научава момчето как да използва този език.

Сега Архам е на шест години и има сертификат от Microsoft за издържан изпит по Python. След като получава сертификата, момчето започва да пише малки игри на този език. Първоначално Архам не се стреми да влезе в Книгата на рекордите на Гинес, но оттам му се обаждат с молба да изпрати примери за работата си, след което издават документ, потвърждаващ титлата му на най-младия програмист в света.

Коментари по темата: „6-годишно индийче влезе в Гинес като най-млад програмист”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Също ще подбие да станат и заплатите за ИТ спецове да станат по-ниски и близо до средното заплащане в Индия заветната мечта на чевръсти иновативни серийни бизнес предприемчиви предприемачи.

  2. Асан

    Малък, ама вече се бъзика с питона.

  3. даскал от вкъщи

    да прочете и Винету
    не само техническа литература

  4. Anonymous

    Вместо да си играе с кукли като нормалните момченца, то си играе с путон?

  5. Браво

    Браво на момчето!

Коментар