Лиза Су се съмнявала в научния си потенциал

Д-р Лиза Су преобрази AMD и върна конкуренцията на пазара за PC процесори
(снимка: AMD)

В началото на кариерата си Лиза Су, настоящият главен изпълнителен директор на AMD, се съмнявала в научния си потенциал. Но тя била уверена, че може да води хората, става ясно от интервю, публикувано в YouTube канала на Silicon Valley Leadership Group.

Във видеото д-р Лиза Су разказа за своите гимназиални години и ранните си дни в корпорацията IBM. На първо място, настоящият ръководител на AMD признава, че като дете е била запалена по следването си до вманиачаване, което е вярно и за повечето нейни колеги от бранша.

След първите две години работа в IBM като инженер, Лиза Су е попитана как си представя кариерата си в бъдеще – като научен съветник на лидера или вицепрезидент на компанията. Тя споделя, че не е толкова надарена по отношение на научния потенциал, но би могла да води хората.

Но изглежда Лиза Су се справя блестящо и като мениджър, и като технически специалист, съдейки по успехите, които AMD постигна под нейно управление. Компанията отбеляза изключителен напредък в процесорите с линиите Ryzen и EPYC и покачи значително стойността си.

Различни класации определят Лиза Су като един от най-влиятелните мениджъри в ИТ индустрията и най-скъпо платеният CEO. Дори се появиха спекулации, че тя може да се завърне в IBM, но този път като шеф на корпорацията. Лиза Су обаче опроверга подобен вариант за нейната кариера.

Коментар