Xiaomi отваря по един магазин всеки ден

Леи Джун следва агресивен план за откриване на Mi Home магазини навсякъде в Китай
(снимка: Xiaomi)

С голямо събитие на 6 декември Xiaomi ще отпразнува отварянето на своя хиляден магазин Mi Home в Китай, потвърждават официално от производителя на смартфони, телевизори, носима електроника, домашни уреди и др.

Магазин номер 1000 на Xiaomi ще се намира във Виентян Сити, Ченгду. По случай откриването, компанията ще предлага отстъпки до 10% за избрани продукти, както и сувенири, съобщи Gizmochina.

Xiaomi има магазини с марка Mi Home в 25 града в Китай. Към края на 2019 г. броят на магазините за търговия на дребно на компанията в континентален Китай е бил 630. Оказва се, че през миналата година Xiaomi е отваряла средно по един магазин всеки ден.

До една година всеки китайски окръг ще има магазин с марка Xiaomi, заяви Лу Уейбинг, вицепрезидент на Xiaomi Group, президент на Xiaomi Китай и генерален мениджър на марката Redmi, по време на конференция, посветена на линията смартфони Redmi Note 9. Това означава, че всички потребители в страната ще получат по-добри услуги на Xiaomi при покупка на продукти и следпродажбено обслужване.

Магазините Mi Home се управляват директно от Xiaomi и освен продажби на продукти компанията предлага чрез тях услуги като лазерно гравиране, а също така и възможност за връщане на закупения продукт в рамките на 7 дни без каквато и да е причина.

Към момента магазините Mi Home са разположени главно в градове от първо, второ и трето ниво на Китай. В окръзите или отдалечените райони броят на Mi Home все още е много малък – покритието на окръжно ниво е под 30%. Xiaomi планира да ускори експанзията си, така че в рамките на една година да покрие с Mi Home всички окръзи в страната.

Извън Китай обаче няма много магазини Mi Home. Компанията вече разполага с над 1000 сервизни центъра в 600 града в Индия, но магазините за продажби на дребно от рода на Mi Home са рядкост.

Коментар