SUSE приключи „историческа” сделка

С придобиването на Rancher ние отново правим история, заяви Мелиса Ди Донато, CEO на SUSE
(снимка: Kurt Rebby / предоставена от SUSE)

Доставчикът на решения с отворен код SUSE приключи придобиването на компанията Rancher Labs, специализирана в софтуера за управление на Kubernetes. Портфолиото на новосъздадения ИТ гигант обединява операционна система Linux, платформа за управление на Kubernetes и иновативни „edge” възможности.

Сделката по придобиване на Rancher, базирана в Силициевата долина, бе определена като историческа от Мелиса Ди Донато, главен изпълнителен директор на SUSE. Тя ще окаже влияние във всяка една област – от „центровете за данни, до облака, периферията и извън това”.

SUSE е в основата на едни от най-важните приложения и системи, вградени в множество медицински устройства и автомобили. Rancher, от своя страна, създава софтуер с отворен код, с който организациите внедряват и управляват Kubernetes мащабно, във всеки вид инфраструктура – в центрове за данни, в облака, в локални филиали, и в „edge” среда.

„Знаех, че SUSE е правилната компания за нас, именно заради споделената ни гледна точка и философия за отворения код, който е двигател и носи добавена стойност на бизнеса”, коментира сделката Шенг Лиан, бивш изпълнителен директор на Rancher, а от днес президент на инженеринга и иновациите в SUSE.

Германската технологична компания SUSE показва устойчив ръст в глобален мащаб с успешното приключване на последното тримесечие. Сделките Cloud ACV (годишна стойност на договорите) бележат ръст от 87%. Компанията постига също 21% ръст на годишна база при сделките с клиенти на стойност повече от 1 млн. долара.

Наскоро SUSE откри иновационен хъб в България. Компанията планира да създаде стотици работни места в областта на високите технологии и софтуерния инженеринг, дигиталния маркетинг и управлението на проекти.

Коментари по темата: „SUSE приключи „историческа” сделка”

добавете коментар...

  1. ха

    жгмъц това което казваш за центъра на SuSE всъщност си работи точно в тяхна полза! Излиза, че SuSE са наивниците, които дават пари. Така хващайки на хорото (т. е. на технологиите на SuSE) студентите в бъдеще се надяват да се вредят до папото. Обратно – ако центърът правеше нещо смислено, то студентите ще си мислят – гледай ги тези от SuSE какви гадни експлоататори са (на безплатен студентски труд).

  2. жгмъц

    SuSE отвориха център за нищо, щото там се намърдаха някакви изкилиферчени и изкуфели старчета от МЕИ, които са стопер на иновациите, а да и няколко калинки с ниво офис администратор, но със самочуствие убиващо като цяло инициативата…Самият център с нищичко не допринася нито за икономическото, нито за интелектуалното извисяване на младите студенти, ученици и преподаватели, но виж парите и бонусите от Америка за България им текат, като за пред света,….последната придобивка е 2 чисто нови KIA за служебно (разбирай лично) ползване от две госпожици със съмнителна репутация на инженери, но с достатъчно привлекателен външен вид и поведение на плеймейтки, а служебните обяди и вечери щедро спонсорирани са меко казано фрапиращи, но….ние сме мърша….

  3. жгмъц

    Да ти кажа би било прекрасно ако го нямаше елемента на окрупняването.
    Отворен код и Отворвни Хардуерни платформи биха направили света доста по-добро място, но зад всички уж прекрасни начинания стоят неюисти меркантилни бизнес интереси целящи затварянето както на кода, така и деградацията на самата философия за отвореност…..Всичко вече е пари, а преди беше в полза роду…

  4. Saevar

    благодаря за статията, това са добри новини за отворения код!

Коментар