ThinkPad лаптопите с безплатна застраховка при инциденти

Потребителите на ThinkPad от серии T, P и X ще получат допълнителна защита при инциденти
(снимка: Lenovo)

Допълнителна застраховка за Lenovo ThinkPad покрива инциденти, които се случват в ежедневието и са извън стандартната застраховка за всеки лаптоп, съобщиха от компанията.

В новите условия на работа потребителите често местят лаптопа на различни места според нуждите ни си, а и доста често го носят без калъф или чанта, за да се включат навреме в следващата онлайн среща. Това предполага и по-чести инциденти и повреди на мобилния компютър. Ето защо Lenovo въвежда допълнителна застраховка.

ADP (Accidental Damage Protection) застраховката за лаптопи ThinkPad от серии T, P и X покрива инциденти като изпускане, удряне, разливане на течности върху устройството, нараняване на екрана, токов удар и др. Това са все неща, които се случват напоследък доста по-често, тъй като бизнесът и работният ден постоянно сменят динамиката и мястото си.

Извънредната застраховка се предлага безплатно за период от 3 години с всеки закупен лаптоп на склад от сериите ThinkPad T, P и X и може да спести над 80% от сумата за ремонт, която клиентът би платил при инцидент, твърдят от компанията.

Неволното разливане на течност върху лаптопа, например, може да коства на неговия собственик продължителен и скъп ремонт, ако няма застраховка.

Коментар