ADATA показва DDR5 памет от следващо поколение на CES

Новите DDR5 модули ще излязат едновременно с DDR5-съвместими дънни платки
(снимка: Adata)

DDR5 модули памет от следващо поколение подготвя за пазара тайванският производител ADATA. Подробности за новия продукт компанията ще разкрие не предстоящото виртуално изложение CES 2021.

Потребителите на компютри с новите DDR5 памети ще усетят значително подобрение на скоростта и капацитета, както и увеличена честотна лента на CPU ядрата. За тази цел тайванската компания работи в тясно сътрудничество с производителите на дънни платки MSI и Gigabyte.

Наред с други инициативи, ADATA, MSI и Gigabyte провеждат съвместни тестове и изследвания, за да гарантират оптимален овърклок на най-новите платформи на Intel. Новите DDR5 модули ще бъдат пуснати едновременно с DDR5-съвместими дънни платки за геймъри, създатели на съдържание и бизнес потребители.

Паметите на ADATA ще достигат скорости до 8400MT/s и ще предложат капацитет до 64GB. Модулите ще разполагат с ECC функционалност за коригиране на грешки за подобрена точност и надеждност, както и с функционалност за управление на мощността за подобрена енергийна ефективност с намаляване на консумацията на енергия до 1,1V.

Тазгодишното виртуално издание на CES ще се проведе в периода 11-14 януари. На него XPG, геймърския бранд на ADATA, ще демонстрира „Бъдещето на игрите” с широка гама от нови продукти, вкл. гейминг и лайфстайл ултрабук, софтуер за обучение, геймърска дъвка и др.

Новият ноутбук XPG XENIA Xe е подходящ както за гейминг, така и за потребители, които търсят решения „всичко в едно”, благодарение на компактните си размери и дизайн, но и достатъчно висока производителност за игри и създаване на съдържание.

XENIA Xe идва с 15,6-инчов сензорен дисплей 1080P Full HD IPS с 87% съотношение екран-корпус, елегантен дизайн и шаси с анодизиран алуминий. Ултрубукът има фин профил от 11 мм в най-тънката си част, тежи 1,65 кг и предлага до 16 часа живот на батерията. Оборудван е с процесор Intel Core i5-1135G7 или i7-1165G7 от 11-то поколение, графичен процесор Intel Iris Xe и 1TB XPG PCIe Gen4 M.2 SSD диск.

Друг интересен продукт е XPG гейминг дъвка, която включва кофеин за бързо повишаване на енергията и подобрена концентрация, а също и лутеин –  антиоксидант, за който е известно, че е полезен за очите, включително със способността си да потиска възпалението и да подобрява остротата на зрението, наред с други ползи. Дъвката не съдържа мазнини и протеини и се отличава с освежаващ и ободряващ аромат на мента.

XPG ще представи на CES 2021 и софтуерната екосистема PRIME, която свързва всички XPG устройства на потребителя. С нея те могат лесно да персонализират своите XPG устройства с желаните светлинни ефекти чрез интуитивен потребителски интерфейс.  В допълнение компанията ще покаже XPG GRIT софтуер за приложни програми за обучение, предназначен да помогне на геймърите да повишат своите умения за стрелба (FPS) чрез множество обучителни модули и анализ.

Тайванският производител излиза на CES 2021 и с редица сторидж продукти, вкл. GAMMIX S70 SSD със скорости на четене и запис от 7400/6400 MB/s и IOPS за четене/запис до 650/740K. В комбинация с NVMe 1.4 съвместимост, Dynamic SLC Caching, GAMMIX S70 предлага производителност, далеч по-добра от SATA и PCIe 3.0 SSD.

Нов сторидж продукт на компанията е и SD Express карта, която се очаква на пазара през второто тримесечие на 2021 г. Използвайки новата спецификация SD7.0 и PCIe Gen3x1, тази картата ще предлага скорости на четене и запис до 880 и 400MB/s.

Очаква се и анонс на външен SSD диск Adata SE900G със задна обвивка, изработена от траен метал за атрактивен външен вид, и с висока степен на издръжливост. Голямата RGB светлинна плоча излъчва красив неонов отблясък, който е мек и текстуриран. Външният SSD поддържа интерфейс USB 3.2 Gen2x2 и може да осигури скорост на четене и запис до 2000MB/s за бърз трансфер на данни.

Коментар