Discord, или как комуникират геймърите

Приложението Discrod предлага текстови съобщения, гласови и видео разговори
(снимка: Discord)

Сред геймърите най-модерният начин за чат с приятели не е чрез Skype, Slack или Zoom, а Discord приложение за комуникация, чиято популярност не спира да нараства. Въпреки че Discord е специално създаден, за да обслужва геймърите, той може да бъде лесно използван и от бизнес екипи, групи приятели или семейства.

Discord предлага текстови съобщения, гласови и видео разговори, позволява на потребителите да общуват и да разработват стратегии с приятели по средата на играта. То е леко и опростено, не запълва твърдите дискове на компютрите и не „затрупва” процесорите.

Приложението се възползва от бума на онлайн базираните екипни видео игри като „Fortnite Battle Royale”, „Overwatch” и „League of Legends”, но сега вече е домакин на стотици хиляди онлайн общности. Докато много от тях са фокусирани върху игрите, ще намерите и такива, посветени и на други интереси. Вътре в приложението откриваме фенове на филми, книги, художници, дизайнери, програмисти и каквото още ви дойде на ум, разказаха от СофтУни.

Присъединяването към Discord е безплатно и толкова лесно, колкото използването на услугата на десктоп браузъра или изтеглянето на безплатното приложение, налично за Android, iOS, Linux, macOS и Windows. Оттам можете да се присъединявате към сървър, като го потърсите, приемете покана или създадете свой собствен.

Сървърът се състои от канали, чрез които членовете на сървъра могат да комуникират помежду си чрез текстови, гласови или видео опции, като например споделяне на компютърните си екрани. Добре оптимизираният видео чат го превръща и в удобен заместител на Zoom Meetings.

Когато създавате канали, можете също да ги сортирате по категории. Сървърите и каналите в тях се показват в лявата лента. Списъкът на членовете на сървъра се появява вдясно. В горната част (или в долната част на мобилното устройство) можете да добавяте и изпращате съобщения на приятели, да търсите сървъри и да видите дали сте били споменати някъде.

Платформата далеч не е удобна само и единствено за игри. Според вътрешни анкети на Discord, тийнейджърите използват приложението за всичко – от учене до гледане на Netflix заедно. То може значително да улесни и онлайн обучението, което се сблъска с множество перипетии през изминалата година.

Така например, можете да свържете Spotify към вашия акаунт в Discord, за да виждат приятелите ви какво слушате и да го слушат с вас. Можете да добавите различни ботове към сървъра си, които да ви помагат с организиране на срещи, пускане на музика, поставяне на аларми и най-различни удобни автоматизирани функции.

Даунлоуд: Discord

Коментар