Microsoft създаде платформа за новата дигитална ера

Нова платформа на Microsoft подпомага създаването на ефективна, отдалечена работна среда
(снимка: Microsoft)

Microsoft разработи платформа, предназначена да помогне на компаниите да организират отдалечената работа и професионално развитие на служителите в новата дигитална ера, наложена от Covid-19.

Платформата Microsoft Viva е интегрирана с Microsoft 365 и Microsoft Teams и съдържа инструменти за работа, учене, търсене и споделяне на знания, обособени в няколко модула за създаване на ефективна работна среда.

Viva Connections е цифрово работно място, което позволява на служителите да комуникират и да имат достъп до фирмените ресурси, както и до корпоративните общности. Първоначално модулът ще бъде достъпен като персонализирано приложение в Microsoft Teams. Приложението Connections за компютър ще се появи за предварително публично тестване през първата половина на 2021 г., а мобилното приложение ще излезе до края на 2021 г.

Viva Insights помага на служителите да планират времето си – за работа, която изисква концентрация, за учене и почивки, за да се намали рискът от прегаряне. Клиентите също така ще могат да използват данни от услуги на трети страни като Zoom, Workday и SAP SuccessFactors.

Viva Learning обединява на едно място всички учебни ресурси, достъпни за компанията, включително съдържание от Microsoft Learn, курсове от доставчици на трети страни, включително Skillsoft, Coursera, Pluralsight и edX, и собствената библиотека за съдържание на организацията.

Viva Topics е инструмент, който позволява на потребителите да намерят необходимата информация и да се свържат с експерти в цялата компания. Решението използва алгоритми с изкуствен интелект за автоматично организиране на корпоративно съдържание в категории като проекти, продукти, процеси и клиенти.

Viva Topics автоматично генерира тематични карти, когато служителите работят в приложения като Microsoft 365 и Teams. Картите съчетават информация за документи, видеоклипове и експерти, свързани с теми. Viva Topics предоставя и възможност за интегриране на информация от различни услуги на трети страни като ServiceNow и Salesforce.

Коментари по темата: „Microsoft създаде платформа за новата дигитална ера”

добавете коментар...

  1. Симо

    Нека създава, Билито вече е по ваксините

Коментар