Microsoft обмисля плащане за Xbox игри с биткойн

Потребителите на Xbox може да получат опция да плащат в биткойн за продукти и услуги
(снимка: CC0 Public Domain)

След като биткойнът скочи с почти 600% за по-малко от година, много компании започнаха да обмислят възможността да приемат тази криптовалута като средство за плащане на своите стоки или услуги.

Така например, Tesla намекна, че скоро ще въведе биткойн като платежно средство за електромобилите си, а Microsoft проучва мненията на потребители относно използването на биткойн за плащане на игри и услуги в своя онлайн магазин за Xbox.

Потребителите на популярния форум Reddit коментират въпросите, които Microsoft задава на потребителите на конзолите Xbox One и Xbox Series X като част от новото проучване. В него се говори за удобни начини на плащане, а заедно с обикновената платежна карта, опциите включват и биткойн.

Разбира се, засега не се говори за някаква интеграция на биткойн и механизми за плащане в онлайн магазина, но в бъдеще това е напълно възможно да се случи. Особено ако стойността на криптовалутата продължава да расте.

При подобен сценарий, може да се очаква, че биткойнът ще се превърне в същото стандартно платежно средство като дебитна карта или PayPal. Така криптовалутата ще излезе от сферата на спекулативните сделки и ще стане реално платежно средство.

Коментар