Нов Wi-Fi 6 рутер подобрява онлайн гейминга

Домашният рутер Tenda RX3 подобрява онлайн гейминга и възпроизвеждането на 4K видео
(снимка: Tenda)

Нов модел Wi-Fi 6 рутер на Tenda Technology излиза на българския пазар. RX3 AX1800 представлява двулентов гигабитов безжичен рутер, който поддържа свързаност от ново Wi-Fi 6 поколение.

RX3 осигурява сумарна скорост до 1775 Mbps (574 Mbps на честота 2,4GHz и 1201 Mbps на 5GHz) и е оборудван с четириядрен процесор на 1,5 GHz, благодарение на което капацитетът на мрежовото натоварване е значително подобрен.

Наличната MU-MIMO + OFDMA технология осезаемо подобрява производителността и ефективността на мрежата, като освен това позволява на повече устройства да имат достъп до интернет едновременно.

Рутерът Tenda RX3 разполага с 5 GHz специализиран WLAN преден модул с интегриран усилвател на сигнала, който гарантира по-силно и по-стабилно многоетажно Wi-Fi покритие до всяка точка в дома. Поддръжката на BSS технология намалява съчестотните смущения и подобрява комуникацията.

RX3 идва с ново поколение Wi-Fi стандарт за защита WPA3
(снимка: Tenda)

Друга отличителна черта на RX3 e технологията Target Wake-up (TWT), която ефективно намалява консумацията на енергия на крайното оборудване и значително удължава живота на батерията.

RX3 може да се похвали и с ново поколение Wi-Fi стандарт за защита WPA3, който прави по-трудно алгоритмичното и мрежово разбиване на пароли и защитава поверителността на потребителите в отворени Wi-Fi мрежи.

Рутерът е съвместим със смартфони и устройства с поддръжка на Wi-Fi 6 стандарт, като осигурява подобрен онлайн гейминг и плавно възпроизвеждане на 4K видеа. Състоянието на връзката може да се следи в реално време и управлява дистанционно с приложение на Tenda.

Wi-Fi 6 рутерът Tenda RX3 AX1800 ще се предлага на българския пазар от официалния дистрибутор Мост Компютърс на цена от около 130 лв. с ДДС и 36 месеца гаранция. В момента устройството е на промоция за 121,39 лв.

Коментар