Касперски създава непробиваем смартфон

Евгений Касперски иска да даде на корпорациите абсолютно сигурна мобилна платформа
(снимка: Eugene Kaspersky / Twitter)

Сигурна мобилна платформа, базирана на KasperskyOS, ще стане достъпна тази есен за пилотно използване в индустриалния и корпоративния сектор, съобщи мениджърът на Лаборатория Касперски (Kaspersky Lab) – Евгений Касперски.

„Това не е телефон в обичайния смисъл на думата, тоест няма да има музика, никакви социални мрежи и други „вкусни” джаджи. Телефонът сега не е само за звънене, а персонално устройство, което ви свързва със света. Нашето устройство все пак е по-скоро комуникатор, сигурна мобилна платформа, базирана на KasperskyOS за индустриалния и корпоративния сектор”, казва бизнесменът, цитиран от РИА Новости.

Потребителите ще могат да осъществяват обаждания от устройството, ще има интернет, месинджър, поща, офис, но всичко това ще бъде много ограничено, за да не се нарушава концепцията за сигурност, пояснява Касперски.

„Няма да ви кажа клиентите, които ще използват пилотно нашето защитено мобилно устройство тази есен. Това са големи корпорации, които го чакат, нуждаят се от него, така че служителите им да имат гарантиран сигурен достъп до инфраструктурата и поверителната информация”, заяви още един от водещите световни специалисти по ИТ сигурност, основател на компанията Лаборатория Касперски.

Коментар