Комерцбанк набира ИТ кадри за технологичния си център в София

“Тук намираме както благоприятна бизнес среда, така и висококвалифицирани специалисти”, казва Маркус Крьогер”, управител на Технологичен център Комерцбанк София
(снимка: Комерцбанк)

Над 150 експерти от различни националности работят в Технологичния център на Комерцбанк в София, който бе открит преди една година. В момента центърът е обявил свободни позиции за още 150 специалисти.

„За една година над 150 експерти от различни националности (България, Италия, Турция, Молдова, Северна Македония, Куба) ни се довериха, от които 30% жени. Разпределени са в 20 технологични отдела. В момента отворените позиции са над 150”, заяви Илияна Търнина, директор „Човешки ресурси” в Технологичен център Комерцбанк София.

Търсят се хора с различни профили – например Java и React, но също така и ABAP, Murex, webMethods и др. „За нас e важно не само екипът да се разраства, но най-вече да създадем среда, в която нашите колеги да обменят опит, идеи и знания, както и да надграждат професионалните си компетенции”, допълни Търнина.

Технологичен център Комерцбанк София e технологичното подразделение на германската Комерцбанк в България. Основан през юни 2020 г., центърът разработва и управлява приложения за цялостна дигитализация на бизнес процесите.

“За нас e важно не само екипът да се разраства, но нашите колеги надграждат професионалните си компетенции”, сподели Илияна Търнина, HR директор в Технологичен център Комерцбанк София
(снимка: Комерцбанк)

ИТ експертите в София се включиха в процеса по дигитализация на цялостната банкова структура на Комерцбанк, който стартира преди няколко години, когато финансовата институция с над 150-годишна история започва да реорганизира дейността си в клъстери.

Задачата на екипа на компанията в България е да разработва и управлява приложенията, чрез които ще се обслужват 11 милиона частни клиенти и малки бизнеси, както и 30 000 групи от корпоративни клиенти в Германия.

„Откриването на офиса в България е част от дългосрочната стратегия на Комерцбанк за дигитализация и преобразуване на банковите ѝ операции в цял свят. Промените и настъпилата криза вследствие на пандемията от Covid-19 не спират този процес. Напротив, те показват, че решението ни да се насочим към дигитализация е било напълно правилно”, сподели Маркус Крьогер, управител на Технологичен център Комерцбанк София.

Новият офис в Бизнес парк София ще приеме разрастващия се екип на технологичния център
(снимка: Комерцбанк)

Обособяването на технологичен център в България е правилен избор, подчерта Крьогер. „Тук намираме, както благоприятна бизнес среда, така и висококвалифицирани специалисти, които да се заемат с много отговорната задача да „рестартират” една международна банка”, изтъкна мениджърът.

Новият офис на компанията в Бизнес парк София обхваща площ от 3515 кв.м. и е разположен на два етажа. Той ще приеме разрастващия се екип на технологичния център.

Коментари по темата: „Комерцбанк набира ИТ кадри за технологичния си център в София”

добавете коментар...

  1. Анонимен

    Аз пък чух,че дават смешни заплати … явно зависи ли кой на каква позиция е.

  2. Йордан

    Като чувам от колеги какви заплати дават в Комерцбанк, ми е трудно да повярвам, че имат толкова много свободни позиции. Явно освен заплатите и изискванията са доста сериозни.

Коментар