ТУ-Габрово откри лаборатория за Индустрия 4.0

FANUC дари робот M-430iA за обучение по автоматизация на студентите от ТУ-Габрово
(снимка: Технически университет – Габрово)

Технически университет-Габрово откри лаборатория на FANUC, оборудвана с робот M-430iA, дарен от компанията за целите на практическото обучение на студентите, съобщиха от висшето училище.

С новия робот ТУ-Габрово става първият университет, който разполага с две лаборатории на FANUC, чрез които студентите получават достъп до най-съвременни технологични решения в областта на автоматизацията.

Това е първа стъпка на университета за създаване на специална лаборатория, ориентирана към Индустрия 4.0. „Новият робот на FANUC ще даде възможност на студентите на Технически университет-Габрово да придобият полезни, практически знания за работа и програмиране на роботи”, подчерта ректорът проф. Илия Железаров.

ТУ–Габрово е успешен пример за поддържане на активна връзка между бизнеса и университета, което е гаранция за развитие на съвременно образование на високо ниво, посочи от своя страна инж. Христо Гилищаров, управител на ФАНУК България.

В технологичния парк на университета вече са обособени 18 научноизследователски лаборатории, в които освен обучение на студенти и докторанти се извършват и услуги за бизнеса.

Коментари по темата: „ТУ-Габрово откри лаборатория за Индустрия 4.0”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Кву е туй малко екранче у леву?

  2. Некой си

    Проблема е че и в Русе и в Габрово, пък и в София, няма мераклии за студенти по машиностроене и автоматизация

  3. Anonymous

    Русе вече са 6.6

Коментар