Руснаците призовани да не боравят с биометрични данни

Биометричните данни са уязвими, според известен специалист по сигурността
(снимка: CC0 Public Domain)

За предпочитане е да се избягва използването на биометрични методи за идентификация – това препоръча в интервю пред руска медия Наталия Касперски, президент на групата InfoWatch.

Тя посъветва хората да избягват да използват биометрични данни, когато това е възможно. Според специалиста по сигурност, боравенето с биометрични данни носи риск от кражба.

„Моята лична препоръка: на всяка цена избягвайте да изпращате биометрични данни, не го правете за удобство. Те могат да бъдат откраднати, продадени”, казва Касперски пред РИА Новости.

„Нека първо ни обяснят как е предвидено да бъдат защитени тези данни, включително от нашите служители. В същото време аз лично не разбирам защо изобщо трябва да се използва биометрия?”, коментира тя.

Уязвимостта на биометричните данни се крие във факта, че в момента все още не е възможно да бъдат защитени, казва още експертът по сигурността.

Коментари по темата: „Руснаците призовани да не боравят с биометрични данни”

добавете коментар...

  1. :o)

    Браво
    Най-после някой да го каже публично.
    Нищо че е ушанка от мразовития СССР. Права е на 1000%.
    А “западната” другарка Тачър беше казала нещо много мъдро “Безплатно е само сиренцето в капана”

  2. Фофу

    А на тъпаците все империалистическите държави им виновни. Теб някой да те кара да даваш биометрични данни ????

  3. Илия

    И са прави..Империалистическите държави,като Китай и САЩ ще държат монопола за съхранението на биометричните данни в интернет.

Коментар