Качиха в YouTube първите два часа от MTV

YouTube припомни на носталгиците как изглеждаше MTV в най-ранните си години
(снимка: CC0 Public Domain)

За някои – носталгично, за други – любопитно: във видеоканала YouTube неотдавна се появи любителски запис на първите два часа от излъчването на американската музикална телевизия MTV. Кадрите са заснети с любителска камера преди 40 години, през 1981 г. Сред тях има изпълнения на Род Стюарт, Претендърс, Фил Колинс и др.

Това е времето, когато MTV наистина отговаряше на името си, коментират фенове под видеото. Имаше само музика безкрай, без риалити предавания, спомнят си други. Някои си пожелават това да се случи пак някой ден – музикалната телевизия да излъчва само музикални видеоклипове.

Тръпката в това да гледаш MTV идваше оттам, че всяко следващо изпълнение можеше да е точно твоето любимо, коментира един от зрителите на записа. Той и повечето като него споделят, че са били деца, когато се появила музикалната телевизия, и са я гледали „със зяпнала уста”. Мнозина казват, че им липсва стария формат на телевизията.

Любопитна подробност, споделена от автора на видеото, е, че известно време след качването на записа се е наложило части от него да бъдат изрязани заради предявени претенции, свързани с нарушаване на авторски права. Канадската рок-група Ейприл Уайн и английският певец Клиф Ричард са настояли видеото да бъде свалено заради присъствието им в записа.

Коментари по темата: „Качиха в YouTube първите два часа от MTV”

добавете коментар...

  1. :o)

    🙂 нищо вече не е същото , така че и МТВ си е една помия…

Коментар