Viber улесни издаването на Covid сертификат

С едно натискане на бутон в чатбота на Единния информационен портал за Covid-19 във Viber потребителите могат да издадат и валидират своя сертификат
(снимка: Rakuten Viber)

Нова функционалност – издаване и валидиране на цифровия сертификат на ЕС за Covid-19 чрез Viber – е достъпна за всички потребители на Единния информационен портал за Covid-19.

С едно натискане на бутона „COVID сертификат”, абонатите на официалния чатбот на портала във Viber могат последователно да издадат и да валидират своя цифров сертификат на ЕС, който удостоверява имунизация срещу коронавирус, преболедуване или тестване.

Новата функционалност гарантира бързина и сигурност за придобиването на необходимия за пътуване и посещение на различни обекти и събития документ.

Улеснение за потребителите е и това, че официалният документ се достъпва директно през приложението за секунди и по всяко време, като така не им се налага да носят хартиен екземпляр.

Потребителите на Единния информационен портал, които още не са се абонирали за чатбот канала във Viber, могат да го направят от линка тук.

Коментари по темата: „Viber улесни издаването на Covid сертификат”

добавете коментар...

  1. Зънзън

    Всъщност има само линкове към формата за издаване на сертификат и приложението за проверка:) вайбъра не видях да участва

  2. Anonymous

    Да си сложат сертификата в … и да си пуснат вайбъра!

  3. Иван

    Сега вайбът ще добави към досието ви, че имате ковид сертификат, колко удобно. Преди трябваше да се потрудят за тази информация.

Коментар