TX9 Pro – двулентов Wi-Fi 6 рутер с множество иновации

TX9 Pro с четири всепосочни двулентови антени осигурява широко Wi-Fi покритие
(снимка: Tenda)

Нов модел двулентов AX3000 Wi-Fi 6 рутер е достъпен на пазара у нас, съобщиха от  производителя на мрежово оборудване Tenda Technology. Това е моделът TX9 Pro, който предлага редица предимства спрямо Wi-Fi 5 решенията.

Моделът осигурява 160MHz честотна лента и 1024-QAM за ултрабърза безжична връзка, като предлага обща мрежова скорост от 2976Mbps – 574Mbps при 2,4GHz и 2402Mbps при работа на 5GHz. С иновативната комбинация от OFDMA + MU-MIMO, технологията 802.11ax осигурява по-голям капацитет и ефективност на мрежата в претоварена среда в сравнение с Wi-Fi 5.

TX9 Pro е оборудван с 1,6GHz високопроизводителен двуядрен процесор с работен капацитет до 3000 DMIPS, а скоростта на обработка на NPU достига 2220 MHZ, което от своя страна подобрява времето за реакция при високо натоварване на мрежата.

Четирите FEM модула с независимо усилване на сигнала работят с 4×6 dBi външни всепосочни двулентови антени за по-широко Wi-Fi покритие, а технологията BSS Coloring намалява ефективно съчестотните смущения.

TX9 Pro се отличава и с поддръжка на протокола IPv6
(снимка: Tenda)

Wi-Fi 6 рутерът на Tenda поддържа IPv6 протокол, който съкращава времето за предаване на данни между интернет устройствата и сървърите. Не на последно място, технологията TWT (Target Wake-up Time) удължава живота на батерията на свързаните устройства като ефективно намалява консумацията на енергия на крайното оборудване.

Моделът идва и с ново поколение Wi-Fi стандарт за защита WPA3, който прави по-трудни пробивите на алгоритмични и мрежови пароли, за да предотврати принудителни атаки.

Tenda TX9 Pro се предлага от официалния дистрибутор Мост Компютърс на цена от около 140 лв. с ДДС и гаранция от 36 месеца.

Коментар