Задънена улица се препълва с автономни коли

Автономните коли създадоха необичайна ситуация на малка уличка в Сан Франциско 
(снимка: Waymo)

Една тиха малка уличка в Сан Франциско от известно време бива често посещавана от автономни автомобили. Тя е задънена, но безпилотните коли идват и бръмчат продължително, за да направят обратен завой. Превозните средства са на Waymo.

„Забелязах случващото се, докато спя“, казва местна жителка на име Дженифър Кинг пред CBS. „Събудих се от странно бръмчене и си помислих, че пред прозореца на спалнята ми има космически кораб“.

Посетителите, за които говори Дженифър Кинг, не идват само през нощта. Те идват всеки ден, по цял ден, точно на края на 15-то авеню, където няма какво друго да се направи, освен да се направи обратен завой.

Не след дълго всяка кола, попаднала в задънената уличка, си тръгва, а след няколко минути се появява нова, само за да направи абсолютно същото, забелязали са местните жители. И макар да има паузи, нашествието на автономните коли не спира.

„Има дни, в които могат да да достигнат до 50“, казва Кинг. „Това е буквално на всеки пет минути. И всички работим от вкъщи, така че ги чуваме постоянно“.

На няколко пъти последният вторник колите се появили по няколко една след друга. Наблъскани с технологии, колите спират на опашка, сякаш са напълно объркани от задънената улица, забелязали жителите на района. За някои е „малко неприятно“, за други – „малко странно“.

Улицата е малка – от тези, които обслужват само един блок – и е с бавно движение, тоест с ограничение за скоростта до 30 км/ч.

Честотата на посещенията на автономните коли вече е предизвикала брожение в квартала, но засега съседите могат само да гадаят какво точно причинява „интереса“. Водачите на автономните коли следват своите инструкции и не могат да направят почти нищо в случая, узнали още съседите.

Явлението e наблюдавано вече в продължение на няколко седмици.

Коментари по темата: „Задънена улица се препълва с автономни коли”

добавете коментар...

  1. :o)

    Тъпи американски новини, да ви имаме проблемите!

Коментар