Facebook иска и децата на 6 години в социалната мрежа

Facebook работи усилено за разширяване на аудиторията си сред децата
(снимка: CC0 Public Domain)

Дълго време Facebook игнорира аудиторията под 13 години. Това се дължи на строгостта на американските закони, поради които за компанията беше по-лесно да не взаимодейства с деца, отколкото да носи отговорност в бъдеще пред съда по една или друга причина.

Сега обаче зад стените на ИТ гиганта тече усилена работа по разширяване на аудиторията. Публикация на Dail Mail твърди, че екипът на Facebook иска да разшири потребителската база на социалната мрежа с деца от 6 години. Това сочи изтекла информация от вътрешен блог на компанията.

Интересното е, че новата възрастова група ще бъде разделена на пет по-малки. В бъдеще се планира събраните данни да бъдат използвани за определяне на нуждите на младите потребители. Коментарите са, че по този начин Facebook преследва по-големи печалби.

Наскоро Facebook предприе смяна на името на компанията. Самата социална мрежа, приложенията WhatsApp и Instagram, както и проектът Oculus ще работят под шапката на компания, наречена Meta.

Това име е вдъхновено от стремежа на Марк Зукърбърг и неговият екип да превърнат Facebook в метапространство, където хората ще се представят с виртуални аватари.

Коментари по темата: „Facebook иска и децата на 6 години в социалната мрежа”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Не !

Коментар