SAS и Microsoft обявиха партньорство в България

„Сътрудничеството с Microsoft помага на нашите клиенти да постигнат желаните резултати по-бързо”, казва Янис Папацирос, регионален лидер на SAS за Гърция, Кипър, България
(снимка: Kornilios Studio Art / предоставена от SAS)

След като обявиха стратегическо партньорство на глобално ниво, Microsoft и SAS започват да работят в по-тясно сътрудничество и в България, за да подпомогнат цифровата трансформация на предприятията.

Компаниите, които използват SAS решения, ще могат да ускорят изпълнението на своята дигитална стратегия и да подобрят ефективността си, като вземат бързи и точни решения, благодарение на SAS анализите, достъпни в облачната платформа Microsoft Azure, подчертаха доставчиците.

Освен това, чрез оптималното управление на ресурсите, фирмите ще могат да намалят оперативните си разходи и времето за пускане на нови продукти и услуги на пазара, казват още от Microsoft и SAS.

„Сътрудничеството с Microsoft помага на нашите клиенти да постигнат желаните резултати по-бързо, да гарантират тяхната мащабируемост и значително да намалят времето за преход на пазара, като по този начин ги подготвя за бъдещето!”, заяви Янис Папацирос, регионален лидер на SAS за Гърция, Кипър, България.

Партньорите ще доставят вертикално интегрирани бизнес решения на клиенти в различни индустрии и ще им помогнат да опростят управлението на данни, да автоматизират процеса на генериране на информация и да я представят по разбираем начин на всички ръководители на организацията.

„Все повече и повече организации преминават към облачните услуги. SAS решенията, задвижвани от Azure, са отличен избор за организациите, за да извлекат максимума от анализа и оценката на своите данни”, коментира партньорството Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft България и ръководител на изпълнителните директори на Microsoft от региона ЦИЕ.

Сътрудничеството на двете компании се основава на интегрирането на SAS решения и платформа SAS Viya в облачното Azure решение на Microsoft.

Коментар