Уеб-списание преброи нелепите инциденти с Кийт Ричардс

Кийт Ричардс е емблематична фигура в рока, с доста бурен и противоречив живот  
(снимка: CC0 Public Domain)

Кийт Ричардс със сигурност е една от емблематичните рок-звезди на планетата. През целия си дълъг и разнообразен живот той е обстрелван, подпалван, удрян от електрошок, тровен – и все пак е жив и до днес.

Когато вземем под внимание това, че е прекарал много години, укривайки доста силна хероинова зависимост, изглежда, че става дума за личност, недосегаема за смъртта. Онлайн-изданието за музика и култура Far Out преброи колко пъти Ричардс се е разминавал със смъртта.

Ричардс, известен като основател, китарист, втори вокал и текстописец на Ролинг Стоунс, е роден през 1943 г. Все още е бебе на една годинка, когато родният му град Дартфорт е бомбардиран, но оцелява, защото майка му решава да грабне рожбата си и да избяга от града.

По време на концерт в Сакраменто през 1968 година, заради техническа неизправност в микрофона, го удря силен ток. Мнозина от публиката в този момент остават убедени, че е загинал, след като са видели с очите си синята волтова дъга и начинът, по който тялото „излита” назад и пада на сцената.

През 1973 година, дрогиран, Ричардс подпалва леглото си, след като заспива със запалена цигара в уста. Оцелява в пожара, а по-късно същата година случката се повтаря. Тогава Ричардс обвинява плъх в стаята, че е прегризал кабелите и породил пожара.

Пак там, някъде през 70-те, музикантът бива отровен. По време на пътуване из Швейцария купонджията се забавлява с приятели – познати и непознати – и се дрогира, но се оказва, че някой е допълнил дозата му хероин със… стрихнин. Ричардс припада, докато иглата все още стърчи от ръката му.

През 1998 година пък камара книги се изсипва на главата му от собствената му библиотека. Падайки заради удара, Ричардс чупи три ребра. А през 2006 година пада от палмово дърво. Тогава се оказва със спукан череп.

В своеобразното „преброяване” списанието Far Out цитира и спомените на рокаджията от събитията с отравянето, свидетелства на очевидци на събитията и разкази на близки.

Коментари по темата: „Уеб-списание преброи нелепите инциденти с Кийт Ричардс”

добавете коментар...

  1. :o)

    ей това е истинска рок звезда , не някакви путьовци с лакирани нокти

Коментар