52-милионният Reddit въвежда видеоклипове

Онлайн платформата Reddit има по 52 милиона активни потребители на ден
(снимка: CC0 Public Domain)

Онлайн-платформата Reddit обяви в четвъртък, че пуска нов раздел на име Discover, който ще включва снимки и видеоклипове от целия сайт. С това мрежата се надява да направи мобилното си приложение визуално по-привлекателно.

Reddit има по 52 милиона активни потребители на ден и е популярна онлайн платформа за хора, които търсят начин да се събират в общности – малки групи, за да обсъждат теми в рамките на различни интереси като финанси, градинарство и фитнес.

Сега новият раздел Discover ще позволи на потребителите да разглеждат снимки и видеоклипове от суб-групите, подобни на тези общности, в които вече участват, съобщи Ройтерс. Това е първият нов раздел в приложението, който компанията пуска от близо две години насам.

По време на тестването един на всеки петима потребители се е присъединил към поне една допълнителна подгрупа, след като е използвал раздела Discover, разкри Reddit в публикация в блога си.

Компаниите за социални медии все повече се ориентират към визуално съдържание и особено видео през последната година. На това се дължи и „вирусната” популярност на приложението TikTok. Собственикът на Facebook, компанията Meta, във вторник пусна своя функция, подобна на TikTok, наречена Reels – достъпна за потребители в повече от 150 страни.

Влиянието на видеото за популярността на социалните мрежи е вече толкова голямо, че наскоро TikTok изпревари останалите социални медии от гледна точка на посещаемост и нови потребители.

Коментар