Газпром обяви колосални покупки на хардуер

Газпром се запасява с ИТ хардуер за дълго време на фона на войната в Украйна
(снимка: Gazprom / Twitter)

Руската енергийна компания „Газпром” обяви колосални покупки на процесори, настолни компютри, лаптопи и друго оборудване. Общо гигантът в газовите доставки възнамерява да похарчи 12,29 милиарда рубли за различна електроника, консумативи и резервни части, съобщиха руските медии.

Закупуването на хардуера ще се осъществи в рамките на седем търга за различни подразделения на Газпром. Клиент на посочените търгове е „Газпром комплектация”, дъщерно дружество на Газпром, което действа като централизиран доставчик.

Всички търгове бяха обявени на 28 февруари под формата на открит конкурсен избор. Заявки за участие ще се приемат до 16 март, а резултатите ще бъдат обявени на 23 март. Отбелязва се, че така наречените главни каталози с кратки характеристики на необходимите стоки, които се поставят в пакетите с тръжни документи, съдържат по над 12 хиляди позиции.

Техническите характеристики, представени в документацията, показват, че основната част от списъка включва закупуване на чуждо оборудване. В някои случаи производителят се посочва директно, например за твърди дискове. В други случаи тези параметри не оставят на доставчика избор в полза на руски продукти.

Що се отнася до продуктите, към които Газпром се интересува като част от посочените търгове, това е най-различно оборудване – сървъри, таблети с iOS и Android, настолни и стелажни системи за съхранение, системни модули, включително с macOS, сървърни процесори, захранване на устройства, консумативи, твърди дискове, рутери, карти с памет и пр.

Освен това каталозите включват закупуване на CD и DVD носители, високоговорители, външни батерии, различни кабели, касети за принтери и други консумативи и аксесоари.

Коментари по темата: „Газпром обяви колосални покупки на хардуер”

добавете коментар...

 1. Иван

  И от кой ще ги купи ?

 2. Snake Island Soldier

  Russian warship, go f*** yourself

 3. Фофу

  Брех този фалшимент дякон какви умотворения цепи. И тоя ги знае големите игри и хич не си играе на дребно.
  “Технологично всички сме парапитеци и кьорфишеци удобно скрити зад клавиатурата…..
  В голямата игра сме губещи всички!”.

  Та дай бре менте дяконе, разкажи ни малко повечко, че нещо не ти се разбира.
  И извинини ме за “менте”, но все пак ще се съгласиш, че в тази държава има само ЕДИН дякон.

 4. дяконЪ

  при евентуален срив в енергетиката само АНАЛогово помага ‘)
  Технологично всички сме парапитеци и кьорфишеци удобно скрити зад клавиатурата…..
  В голямата игра сме губещи всички!

 5. путлер каФут

  Путлер иска да възстанови СССР. За сега като успех отчитаме това ,че върна Русия технологично в 80-те.

Коментар