Genesis Helium 300BT – ефектни ARGB аудио колонки

Визуално Genesis Helium 300BT осигуряват впечатляващ светлинен спектакъл
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Вълнуващи, мултифункционални ARGB аудио колонки за звукова и визуална наслада по време на игра – това са Genesis Helium 300BT.

Всяка от двете е с височина 200 мм, ширина 85 мм и дължина 105 мм. Това прави колонките много компактни, готови да се поберат лесно на бюрото, без да заемат много място. Поддържат честотен диапазон от 100Hz до 20kHz, което е достатъчно за гейминг. Имат мощност 12W всяка, а нивото на звука достига 87 dB.

Една от най-съблазнителните особености на колонките е, че могат да се свързват както чрез кабелна връзка, посредством стандартния 3,5 мм аудио-жак, така и чрез Bluetooth 5.0. С други думи, могат да се прикачат към компютъра, а могат и да се сдвоят с телефона, според ситуацията. Това е прекрасно, защото прави ненужно обзавеждането с два набора озвучителни колони (един за компютъра и един за смартфона).

Но това, за което навярно мнозина са мечтали и са чакали да се появи на пазара, е вграденото ARGB осветление. То може да бъде управлявано чрез ARGB контролер или да се свърже към дънната платка. С него колонките пасват отлично на оборудването на страстния любител на игрите.

Предният панел е изработен от графитеночерна пластмаса, а останалата част от корпуса е дървена, покрита с ефектно фолио от въглеродни влакна. Изглежда впечатляващо и определено много геймърско. Логото на Genesis е елегантно и ненатрапчиво вписано в дизайна.

На дясната страна на едната колонка се намира контролният панел. Бутонът за включване е съвсем класически. Над него има три малки бутона за избор на комуникационен режим, еко-функциониране и RGB.

Първият бутон, който е за избор на комуникационен режим, превключва между кабелна и Bluetooth свързаност. Намиращият се наблизо диоден индикатор свети постоянно или пък мига, в зависимост от това кой от двата режима на работа е избра.

Еко-бутонът активира еко-режим. Това ще рече, че при липсата на активност колонките се изключат след един час. RGB бутонът променя режима на светене на ARGB осветлението.

Непосредствено до тях се намира портът за включване на ARGB кабела, чрез който колонките се свързват към дъното на компютъра или ARGB контролер. За целта в комплекта е включен съответният кабел.

Отдясно са големите въртящи се бутони за регулиране на силата на звука и силата на басите. Под тях са разположени конекторите за всички кабели, необходими за работата на колонките. В комплекта е включен кабел с чинчове и 3,5-мм жак.

Качеството на звука е точно такова, каквото човек би очаквал от подобна двойка колонки. Високите и средните честоти са отлично възпроизведени. Басите се усещат не толкова осезаемо, но като се има предвид колко компактни са колонките, това навярно е най-доброто, което може да се извлече от подобен размер.

Общото впечатление от Genesis Helium 300BT е много приятно. Визуално колонките осигуряват впечатляващ светлинен спектакъл, приятен и за тези, които не са фенове на игрите. В съчетание с един или няколко от другите гейминг-устройства на Genesis, като например клавиатура и мишка, а защо не и LED RGB килимче, марката формира забележителна дизайнерска комбинация, в която ярка цветосветлина се прелива в зрелищно визуално шоу.

Геймърските аудио колонки Genesis Helium 300BT са достъпни в търговската мрежа у нас от партньорите на полския бранд на цена от около 130-150 лв. с включен ДДС и гаранция 24 месеца.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар