Bitdefender Antivirus Plus – защита от вируси и поверителност

Bitdefender Antivirus Plus е лесен за използване и влия слабо на производителността
(екранна снимка: Bitdefender)

Антивирусните решения на Bitdefender са признати със своята ефективност – редовно се класират на челните места в тестовете за защита от вируси, като същевременно въздействието им върху производителността на компютъра е минимално.

Конкретният продукт Bitdefender Antivirus Plus, разглеждан тук, предлага защита от злонамерен софтуер, рансъмуер, експлойти и други заплахи, като същевременно обезпечава поверителността онлайн, помага за сигурното съхранение на пароли и чувствителни файлове. Това е решение, което би трябвало да е достатъчно за повечето домашни потребители.

Защита от вируси

Bitdefender Antivirus Plus върши добра работа, когато става въпрос за защита от всички видове заплахи, включително рансъмуер, експлойти „нулев ден” и руткити. Енджинът за сканиране в реално време блокира заплахите, преди да са заразили компютъра, като въздействието му върху производителността е незначително.

Освен бързи сканирания за намиране на заплахи, софтуерът поддържа персонализирани задания и ги изпълнявате по определен график. Можете да изберете точно кои местоположения и елементи да бъдат сканирани, както и да зададете приоритет на задачата.

Липсва защитна стена, но това не трябва да се разглежда непременно като недостатък, тъй като Bitdefender Antivirus Plus е проектиран за потребители, които се нуждаят от базова защита и са доволни от защитната стена, включена в Windows.

Ако имате нужда от тази допълнителна защита от проникване, както и от възможността за филтриране на мрежовия трафик, можете да надстроите решението си до Bitdefender Internet Security, който включва и няколко други функции.

Поверителност

Уебсайтовете, които посещавате, обикновено събират информация за вас и вашето устройство, която се използва основно за персонализиране, идентификация на потребителя и насочена реклама. Тракерите на трети страни са най-обезпокоителни, тъй като в крайна сметка могат да предадат личната ви информация на различни компании, без дори да го знаете.

Bitdefender Antivirus Plus пречи на уебсайтовете да събират потребителски данни при сърфиране с Chrome, Firefox или Edge. За първите два браузъра е необходимо да се инсталират специални разширения от Bitdefender.

Освен споменатия анти-тракер, софтуерът разполага със собствен VPN, въпреки че ще трябва да се справите с ежедневното ограничение на трафика, освен ако не надстроите абонамента си.

Програмата включва и мениджър на пароли, който ще ви помогне да съхранявате идентификационни данни за акаунта си, информация за кредитни карти и други видове чувствителни данни. Ако искате да се отървете от нещо, вместо да го защитите, тогава на помощ идва шредерът на файлове, който предотвратява възстановяването на изтрити файлове дори със специализиран софтуер.

И накрая, можете да се възползвате от Safepay – специален защитен браузър за транзакции на Bitdefender. Той е предназначен да предотврати онлайн измами и може автоматично да попълва полетата на кредитната карта.

В заключение, Bitdefender Antivirus Plus е един от най-добрите антивирусни продукти за домашна употреба. Сега той включва анти-тракер, който е безценен за потребители, които искат да запазят своята онлайн поверителност, както и куп други подобрения. Приложението е лесно за използване и влияе слабо върху производителността на системата.

Даунлоуд: Bitdefender Antivirus Plus

Коментар