Фирмата на Киану Рийвс може да прави е-мотоциклети

След като всички големи авто-производители обявиха планове за електрификация, тенденцията започва да се появява и при моторите. (снимка: CC0 Public Domain)

Компанията ARCH Motorcycle Company, основана от Киану Рийвс и Гард Холинджър, е известна със своето специално производство на спортни мотоциклети. Но докато те винаги са разчитали на двигатели с вътрешно горене, сега дуото зад ARCH обмисля възможността за добавяне на електрически задвижващи системи към своите модели.

ARCH е основана през 2011 г., след като Гард Холинджър, персонализатор на мотоциклети, създаде специален Harley-Davidson за Киану Рийвс, разказва Elektrek. Рийвс помолил своя приятел да извърши работата по „персонализиране“, което в крайна сметка води до смяната на почти всичко по мотора, с изключение на оригиналния двигател на Harley.

Наслаждавайки се на конструкцията и карането, Рийвс убеждава Холинджър да създадат заедно компания за производство на мотоциклети. И така се ражда ARCH.

В скорошно интервю, показано във видео на сайта на ARCH, Холинджър и Рийвс коментираха бъдещето на компанията. След десетилетие на изграждане на мотори с двигатели с вътрешно горене двойката изглежда „отворена за идеята“ да проучи предлагането на електрически модели в бъдещето.

Както често се случва на подобен етап, изказванията са внимателни, лишени от конкретика и категоричност. „Тенденциите при електрическите превозни средства са очевидни и подобно на автомобилите е невъзможно да пренебрегнем факта, че електрическите мотоциклети ще играят важна роля и могат да се превърнат в основно задвижване,“ коментира Холинджер.

„Надявам се по някакъв начин двигателят с вътрешно горене да оцелее още години, като се има предвид емоцията, която може да внася в изживяването по време на каране“, допълва той. „Имаме много надежди и много амбиции и желание да създадем и представим нещо, което обичаме,“ мъгляво заяви и Киану Рийвс.

Коментар