Xiaomi JIMMY H8 – забравете за кабелите и ограниченията при почистване

Xiaomi JIMMY H8 почиства педантично всякакви подове от прах и боклуци

Ако търсите лека, удобна и интелигентна прахосмукачка за дома, не пропускайте модела JIMMY H8 от екосистемата на Xiaomi. Този уред впечатлява с компактни размери, малко тегло, ергономичен дизайн и завидна функционалност.

Това е ръчна прахосмукачка, захранвана от батерия, така че ще забравите за неудобството и ограниченията на кабелите, когато почиствате жилището си. Още по-добрата новина е, че Xiaomi JIMMY H8 се предлага в момента само за €129 с купон за отстъпка JIMMYH8S в глобалния онлайн магазин GeelBuying, който този месец празнува 10-тата си годишнина.

JIMMY H8 е т.нар. „самоходна” вертикална прахосмукачка, задвижвана от електрически мотор, при която контейнерът за боклука е разположен в самия връх на металната тръба за по-лесно за използване. Там е и батерията. Прахосмукачката е много лека – тежи едва 1,49 кг, което означава, че могат да я ползват дори деца.

JIMMY H8 е лека и удобна, с ергономичен дизайн, който щади ръцете

Дизайнът е красив, атрактивен, но по-важното е, че уредът е много ергономичен. H8 е проектирана така, че натоварва минимално ръката по време на почистване – не само заради малкото тегло на прахосмукачката, но и заради начина, по който я държите. Освен това, докато работи, H8 е много тиха, с минимални вибрации, което също допринася за по-приятно почистване.

Xiaomi JIMMY H8 е модерен, „умен” уред, със специална интелигентна система, която контролира всички функции. Можете да следите основни параметри на LED екран, вкл. заряд на батерията, режим на работа, състояние на филтрите (ще ви предупреди, ако е необходимо почистването им), както и евентуални грешки, подробности за които има в приложената документация.

И не само това – умната система разпознава повърхността, която почиствате (дали е килим или твърд под), и автоматично регулира работата на прахосмукачката, за да бъде по-ефективна и енергийно-ефективна. JIMMY H8 поддържа четири режима на работа: еко – за твърди подове; турбо – за килими; максимален – за силно замърсени повърхности; автоматичен – регулира почистването за отделни повърхности.

LED екранът на JIMMY H8 показва важни параметри, като например оставащ заряд на батерията

Тази прахосмукачка ще ви хареса особено, ако имате домашни любимци като кучета или котки, защото е много ефективна при почистване на косми. И хубавото е, че те няма да задръстят кръговата почистваща приставка. А още по-хубаво е, че можете да изхвърлите мръсотията от 0,5-литровия резервоар в кошчето за боклук с едно просто движение на ръката си, което изключително практично.

Друго голямо предимство на тази прахосмукачка е нейната гъвкавост. Комплектът включва няколко допълнителни разширения, които могат да се комбинират, според конкретните нужди, вкл. при почистване на мебели, стълби, вентилационни отвори, паяжини по тавана и ъглите, както и автомобили.

Ако поддръжката е проблем за много прахосмукачки, при JIMMY H8 това не е така, защото всички части и филтри могат да се мият с обикновена вода, изработени са от качествени материали и са много издръжливи. Можете лесно да сваляте и измивате приставките и въртящите се четки, всичко е много просто.

JIMMY H8 се отличава с интелигентна система, която регулира налягането според типа на пода

Какво да кажем за техническите характеристики? Двигателят e 500-ватов, с 110 000 оборота в минута и сила на всмукване 160 AW или налягане 25 000 Pa. Вградената батерия се състои от 7 елемента по 2500 mAh и е доста издръжлива. В еко режим издържа до 60 минути, в турбо – до 25 минути, а в макс – до 15 минути. Зареждането става по два начина – като батерията се отдели и се зарежда на специално устройство или чрез стенен монтаж на прахосмукачката.

Важно е да споменем, че JIMMY H8 използва специално проектирана система за хоризонтално отстраняване на замърсяванията без излишни огъвания, което прави почистването по-ефективно. За това допринася и технологията „двоен циклон”, която отделя въздуха от праха и намалява загубите при засмукване.

Не на последно място, JIMMY H8 работи тихо и с малки вибрации

Комплектът на H8 включва няколко удължители и допълнителни части, всяка от които е много важна, като приставки за почистване на ъгли и мебели, както и за различни замърсявания, батерия, зарядно устройство и контакт за стена за зареждане на батерията.

Ако всичко изброено дотук ви впечатлява, Xiaomi JIMMY H8 Handheld Cordless Vacuum Cleaner може да стане ваша срещу сумата от €129, която е валидна с купон за отстъпка JIMMYH8S по случай 10-тата годишнина на онлайн магазина GeekBuying, който този месец предлага на атрактивни цени огромно разнообразие от продукти.

Мартин Банков

Мартин Банков

Коментар