Започва изграждането на космически хотел на МКС

Вече проектират стаите за гостите на космическия хотел Starlab към Международната космическа станция (снимка: Lockheed Martin)

Престоят на Международната космическа станция е трудно занимание, астронавтите са привързани в специални капсули, за да не се носят наоколо, когато дремват. Hilton, известен със своите хотели от висок клас, се надява да подобри нещата, когато комерсиалната космическа станция Starlab започне да работи.

Starlab е съвместен проект на космическата компания Nanoracks, мажоритарния ѝ акционер Voyager Space и Lockheed Martin. Известно е, че Hilton подписа договор за проектиране на обиталищата за екипажите и апартаментите за настаняване на гостите, за да направи „продължителните престои по-комфортни“.

Подробностите са оскъдни, но Hilton и Voyager Space използваха фрази като „преживяване на гостите“ и „топлота на гостоприемството“. Оставят много на въображението. Ще има ли избор на възглавници? А безплатна континентална закуска?

Очаква се Starlab да приема космически туристи, както и посетители с цел научна работа в модерна космическа лаборатория. Предполага се, че станцията може да заработи до 2027 година. Партньорството с Hilton показва ангажираността на Voyager Space към частта от уравнението, свързана с космическия туризъм.



Тези, които следят отблизо проекта, дори предполагат, че може би космическите посетители ще получават прясно изпечени лакомства – „Doubletree“ на Hilton наскоро спонсорира успешен експеримент за правене на бисквитки на МКС.

Коментар