LG Soundbar 2023 – мощен звук и подобрена ТВ интеграция

Новите саундбар системи на LG имат изтънчен дизайн, който допълва минималистичната визия на последните модели LG телевизори (снимка: LG Electronics)

Нова линия саундбар системи ще покаже LG Electronics на изложението CES 2023 в Лас Вегас, което ще се проведе от 5 до 8 януари. Предстоящите модели, включително SC9 и SE6, допълват серията LG телевизори от 2023 година, като обещават мощен, многопластов звук, редица практични и удобни функции и стилен дизайн.

Саундбар моделите за 2023 г. се интегрират безпроблемно с телевизорите на бранда и се отличават с по-силен, автентичен звук, който потапя потребителите в домашното забавление. При сдвояването си, LG Soundbar и LG TV предлагат иновативни функции като WOW Orchestra, която използва всеки от аудиоканалите на двата продукта, за да създаде разширена звукова сцена с подобрена височина, дълбочина и сила. Синергията на телевизора и саундабара осигурява мулти-съраунд аудио решение за подобрено Dolby Atmos и IMAX качество, захранвано от DTS:X.

Премиум решенията за домашно забавление на LG могат да се похвалят и с интуитивен интерфейс на Home Dashboard към телевизорите със същата марка, чрез който потребителите могат лесно да управляват настройките на своя саундбар и да споделят звуковите режими с телевизора. Нещо повече, WOWCAST позволява на моделите от 2023 година да се свързват безжично с LG телевизорите за удобство и по-подредено пространство у дома, без компромис в качеството на звука.

Саундбар моделите от 2023 година могат да се свързват безжично с LG телевизорите за удобство и по-подредено пространство у дома (снимка: LG Electronics)

В допълнение към разширения пакет функционалности и по-лесната употреба, новите саундбар системи имат изтънчен дизайн, който допълва минималистичната визия на последните модели LG телевизори, и се вписват във всеки интериор. Нова скоба позволява на потребителите да разположат техния LG саундбар под LG телевизора, създавайки визуално хармоничен стил.

Скобата, която се прикрепва към съвместимите LG телевизори, може да се използва за монтиране на системата на стена или на стойка, на подходяща височина или локация, така че аудио изживяването да е най-добро. Благодарение на тази скоба, пространството се запазва чисто и подредено, без кабели и излишни дупки в стената.

С технологията Triple Sound на LG, която използва първите в света Triple Up-Firing говорители, саундбар системите за 2023 осигуряват прецизно и ясно възпроизвеждане на звука за домашно кино. Новата за тази година Triple Level Spatial Sound Technology използва анализ на каналите, извършван от HRTF-базиран 3D енджин, за да добави виртуален среден слой. Резултатът е реалистичен звук с усещане за пространство, което поставя слушателите в центъра на аудио изживяването.

Потребителите ще могат  да усетят разликата при използване на LG Triple Sound Optimizer – функция, която подобрява работата на саундбара. Те ще чуят усъвършенстван звук чрез Smart Up-mixer, който преобразува двуканалното аудио във впечатляващ, многоканален съраунд.

Саундбар моделите на LG обещават впечатляващ звук за всяко съдържание, независимо дали става въпрос за филми, спортни събития, игри или музика (снимка: LG Electronics)

За да адаптира звука към пространството на потребителя, подобреният AI Room Calibration от LG го анализира, а след това попълва получената информация към настройките на саундбара, за да осигури по-добра прецизност в нискочестотния диапазон. Освен това, той разделя честотите на предния канал, за да подобри цялостния баланс, чистотата на вокалните изпълнения, филмовите диалози и точността на звуковата картина.

Нещо повече, новите модели използват усъвършенстваната AI Sound Pro функция на LG. Обещавайки впечатляващ звук за всяко съдържание, независимо дали става въпрос за филми, спортни събития, игри или музика, AI Sound Pro анализира аудио сигнала и автоматично включва най-подходящите настройки.

За да задоволят различните нужди на потребителите за забавления у дома, новите саундбар системи на LG са съвместими с широк набор от услуги, устройства и функции за свързване. Потребителите могат да слушат звук без загуба на качество от любимите си артисти и мелодии от стрийминг услуги като Tidal Connect.

Нова скоба позволява на потребителите да разположат техния LG саундбар под LG телевизора, създавайки визуално хармоничен стил (снимка: LG Electronics)

Като премиум звуково решение за всички, които искат да повишат нивото на своето гейминг изживяване, последните саундбар модели на LG поддържат VRR – тази технология намалява накъсването на екрана, както и ALLM, която елиминира лагването, като в същото време позволява 4K/120Hz преминаване.

Един от новите LG саундбар модели – SE6, който ще бъде изложен на CES 2023, има компактна  форма, идеална за малки пространства, и изискан, модерен дизайн, който се вписва във всеки интериорен стил. Въпреки че е от най-малките решения сред тазгодишната линия, моделът има четири пасивни радиатора, които спомагат за отличния звук с мощен бас. SE6 поддържа и Dolby Atmos за кинематично аудио, с което всяко съдържание оживява.

Коментар