Liectroux HCR-10 – роботче за почистване на прозорци

Край на ръчното почистване на прозорците – това обещава роботчето Liectroux HCR-10

Роботите навлизат сякаш неусетно в ежедневието ни. Най-често говорим за работи-прахосмукачки, но това не е единствената сфера, в която умните машинки ни отменят в рутинните занимания. Трудоемкото и не особено приятно почистване на прозорците също може да се автоматизира с помощта на достъпни роботи.

Интересен продукт от тази категория е иновативният Liectroux HCR-10 Robot Window Cleaner – робот за почистване на прозорци, предлаган в момента за €103,26 с купон за отстъпка 727AJK7KI3 в глобалния онлайн магазин Geekbuying.

Двете почистващи кърпи на Liectroux HCR-10 ще оставят след себе си блестящо стъкло

Всъщност, устройството има потенциал за много по-широко приложение – освен за прозорци може да се използва за почистване на огледала за баня, мраморни стени, стъклени рамки, плочки и др. Ултратънкото 6,8 см тяло на Liectroux HCR-10, усъвършенстваната електроника и оптимизираният дизайн осигуряват малко съпротивление при вятър и бързо движение.

Този малък и практичен робот с тегло около 1 кг разполага с 30 мл резервоар за вода и 3 режима на автоматично почистване с воден спрей – отгоре надолу, отляво-надолу и отдясно-надолу. Едно зареждане на резервоара за вода е достатъчно за почистване на площ от 10-20 кв. метра с двете влакнести кърпи отдолу на роботчето.

Liectroux HCR-10 почиства не само прозорци, но и други стъкла, огледала, мрамор, плочки…

Иновативните разпръскващи дюзи на Liectroux HCR-10 могат да създават тънки 15 μm водни мъгли, които лесно разтварят мръсотията и прахта при почистване. А след това роботът прилага ефективно вакуумно засмукване с мощност 2800Pa, осигурено от стабилен и безшумен безчетков мотор, произведен в Япония.

Може ли днес едно устройство да е пълноценно без изкуствен интелект? Дори и този достъпен като цена уред за почистване използва AI алгоритъм, за да бъде по-ефективен. Почиства на два паса – с първото усукване на кърпите премахва повечето от плаващите боклуци, а след това на втори пас отстранява остатъците от мръсотия и вода. Всъщност Liectroux HCR-10 симулира ръчно почистване чрез завъртане на кърпата и последващо забърсване, със скорост 70 оборота в минута.

Можете да управлявате Liectroux HCR-10 удобно с дистанционното

Liectroux HCR-10 работи със захранване от електрическата мрежа (захранващият адаптер е включен в комплекта) и може да се управлява с дистанционно. Има и батерия 500 мАч, която го поддържа до 20 минути, ако по някаква причина отпадне захранването от мрежата.

Може би се питате какъв е обхватът на почистващия робот. Не е малък – кабелът за свързване на захранващия адаптер към робота е с дължина 4 метра, но към тях трябва да прибавите и един кабел 1,5 метра, който пък свързва адаптера към мрежата. Т.е. общата дължина на кабела, или обсега на Liectroux HCR-10, става 5,5 метра, което е достатъчно за повечето сценарии на използване на устройството.

Небето ще стане по-синьо, след като Liectroux HCR-10 обходи прозореца

Е, ако ви омръзнало да чистите прозорци, стъкла и плочки, вече знаете, че има практично устройство, което може да ви отмени в това занимание. При това на цена, която няма да наруши семейния ви бюджет.

Можете да купите робота за чистене на прозорци тук: Liectroux HCR-10 Robot Window Cleaner – на цена от €103,26 с купон за отстъпка 727AJK7KI3 в глобалния онлайн магазин Geekbuying и безплатна доставка от европейски склад в рамките на няколко работни дни.

Коментари по темата: „Liectroux HCR-10 – роботче за почистване на прозорци”

добавете коментар...

  1. З

    Здравейте, може ли робота да се постави в долния ъгъл на прозореца и да чисти в посока отдолу нагоре?

Коментар