Булсатком подготвя онлайн магазин за абонатите си

Абонатите на ТВ услуги от Булсатком ще получат достъп и до онлайн магазин на оператора
(снимка: CC0 Public Domain)

Доставчикът на платена телевизия Булсатком  сключи договор за партньорство с платформата за електронна търговия SentecaCommerce, който предвижда изграждане на онлайн магазин за крайните потребители на оператора.

Клиентите на Булсатком ще получат преференциални условия и цени за собствените предложения на оператора, както и за услуги и продукти от партньори на телекомуникационния доставчик.

„Пазарът на услуги и функционалности е динамичен”, коментира сделката Петър Ризов, управител на Булсатком, и подчерта, че компанията ще се развива заедно с него.

Онлайн магазинът ще бъде изграден на облачната платформа за електронна търговия на SentecaCommerce, базирана на микросървисна технология, която дава на бизнесите гъвкавост и автоматична скалируемост.

„Телекомите са най-прекият и логичен път до сърцето на едно домакинство не само когато се касае за телевизионно или дигитално съдържание. Проектът, който предстои да реализираме за Булсатком, има за цел да отключи много нови възможности за пазаруване и удобства за лоялните потребители на компанията”, заяви Мартин Петров, партньор в SentecaCommerce.

В момента Булсатком излъчва повече от 240 канала, от които над 130 в HD формат и 8 в 4K ULTRA HD формат. Мобилната версия на услугата b.boxapp работи върху всички устройства с Android и iOS.

Коментар