Видеоконференции директно от таблото на колата? Да, с Mercedes и Cisco

Бордовите системи на Mercedes E-Class от 2024 г. идват с Webex видеоконференции
(снимка: Mercedes-Benz AG)

Производителят на класни автомобили Mercedes-Benz и технологичната компания Cisco ще направят възможни видеоконферентните връзки чрез мултимедийните системи на колите с германската марка.

Съвременните информационно-развлекателни системи в колите най-често поддържат синхронизация със смартфони, работещи с Android или iOS, така че въпросът за инсталиране на различни видове приложения не притеснява особено собствениците на автомобили. Но Cisco реши да адаптира своето приложение Webex директно към бордовите системи на Mercedes и така отпада нуждата от смартфон за видеоконферентна връзка.

Седаните Mercedes-Benz E-Class от 2024 г., които ще се доставят до дилърите през следващите седмици, вече поддържат директно инсталиране на приложението за видеоконференции Webex към инфотейнмънт система на колата, съобщи Cisco.

В същото време такава интеграция взима предвид изискванията за безопасност на движението. По-специално, по време на движение ще бъде възможно да се провеждат видеоконференции само със звук (без изображение). Пълната функционалност ще е достъпна, когато автомобилът е спрял.

Това не е първият случай на подобна интеграция. Преди това Zoom предостави такава функция за електромобилите на Tesla. Междувременно, на MWC 2023 в Барселона Cisco ще обяви партньорство със Samsung за използване на приложението Webex на смартфони от висок клас и с Intel за създаване на частни 5G мрежи.

Коментари по темата: „Видеоконференции директно от таблото на колата? Да, с Mercedes и Cisco”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Кола ли ще караш, видео ли ще гледаш ??!! То колко катастрофи стават всяка година само за това, че някой си погледнал СМС-а …
    Това трябва да е блокирано, ако колата е в движение.

  2. Дораснаха

    Поостарелия китаец с андроид на таблото на форда ми освен радио, DVD и т.н. върши всичко, което и един 8″ таблет, а навремето излезе под 200$. Някои сега с гръм и трясък откриват топлата вода…

Коментар