Платените абонаменти за Facebook и Instagram: колко струват и какво получавате?

Ако не искате да гледате реклама във Facebook, може да си купите абонамент
(снимка: CC0 Public Domain)

Както се очакваше, Meta – компанията зад Facebook и Instagram – въведе платени абонаменти за потребителите на двете социални мрежи. Колко струва и какво ще получите срещу това? Ето отговорите:

Платеният абонамент за Facebook и Instagram ще ви даде повече контрол върху вашите данни и няма да гледате реклами. На първия етап потребителите на двете мрежи в Европейския съюз, Европейското икономическо пространство и Швейцария ще могат да си платят, за да поддържат своята поверителност и да деактивират рекламите.

Абонаментът струва 9,99 евро на месец, ако се плаща през браузъра, и 12,99 евро на месец, ако се закупи от приложенията за iOS и Android. Абонаментът деактивира рекламата в две социални мрежи наведнъж.

“Докато хората са абонирани, тяхната информация няма да се използва за реклама”, гласи официалното прессъобщение от Meta във връзка с новата платена услуга.

До 1 март 2024 г. абонаментът ще покрива всички свързани акаунти във Facebook и Instagram, принадлежащи на един и същи потребител. След тази дата всеки допълнителен свързан акаунт без реклами ще струва 6 или 8 евро на месец, в зависимост от начина на плащане.

Платен абонамент могат да купят потребители на възраст над 18 години. Има и една добра новини покрай пускането на абонаментите – Meta обяви, че ще постави на пауза рекламирането за потребители под 18-годишна възраст.

Коментар