eSIM вече и за предплатените пакети на А1

При eSIM услугата поставянето на SIM карта се заменя със зареждане на eSIM профил в мобилното устройство чрез сканиране на QR код (снимка: CC0 Public Domain)

Телекомуникационният оператор А1 първи в България стартира услугата eSIM за клиенти на предплатени пакети. От нея могат да се възползват клиенти на всички предплатени пакети, без значение дали това ще е единственaта или втора карта на смартфоните им.

еSIM е стандарт за SIM карти, при който картата е вградена в телефона – не се поставя и не използва физическа SIM карта. А1 предложи за първи път eSIM за абонаментните си мобилни планове през 2019 година, припомниха от телекома.

Поставянето на SIM карта се заменя със зареждане на eSIM профил в мобилното устройство чрез сканиране на QR код. Както традиционната SIM карта, eSIM профилът съхранява информацията, която е необходима за свързване и ползване на мобилната мрежа на А1.

От услугата eSIM вече могат да се възползват клиентите на всички предплатени пакети на А1, без значение дали това ще е единственaта или втора карта на смартфона, превръщайки го в Dual SIM. Картата се поддържа както от стартовите пакети с включени минути и мобилен интернет, така и от пакетите само с мобилен интернет.

eSIM може да се използва както на смартфони, така и на смарт часовници. Пълният списък с поддържаните устройства могат да бъдат открити на сайта А1 Помощник.

Услугата eSIM за предплатени пакети е особено подходяща за чужденците, които посещават страната ни и използват предплатена карта по време на престоя си. По този начин те могат да използват едновременно основния си мобилен номер и предплатената услуга на А1 на едно мобилно устройство.

Коментар