NordPass – опростен и сигурен мениджър на пароли

NordPass синхронизира паролите ви на всички устройства
(илюстрация: NordPass)

Заплахите в интернет дебнат от всеки ъгъл, поради което наличието на силни пароли и безопасно място, където да ги съхранявате, е изключително важно за всички потребители. За тази цел най-често се използват приложения, известни като мениджъри на пароли.

Приложението NordPass, разработено от екипа на NordVPN, се фокусира върху две основни неща: сигурност и простота. Това може да не е най-богатият на функции мениджър на пароли, което едва ли е проблем, дори нещо повече – неговата опростеност е предимство.

Докато повечето мениджъри на пароли използват известния и популярен алгоритъм за криптиране AES, NordPass разчита на алгоритъма XChaCha20. Предполага се, че той е по-малко уязвим за различни видове кибератаки, а някои експерти по сигурността дори го наричат „бъдещето на криптирането”.

Разбира се, NordPass разполага и с всички високотехнологични екстри за сигурност, като биометрична авторизация и двуфакторна автентификация – няма съмнение, че този мениджър на пароли е създаден с мисълта за безкомпромисна сигурност.

Същевременно, въпреки акцента върху простотата, NordPass притежава всички важни функции. Извън технологията за криптиране, приложението има страхотен трезор за съхраняване и организиране на всичките ви идентификационни данни, като сложни пароли, онлайн автоматично попълване на формуляри, защитени бележки, информация за кредитни карти и т.н.

NordPass ще ви позволи да споделяте пароли с хората, на които имате доверие, по безопасен и сигурен начин. Освен това приложението разполага с генератор на сигурни пароли. Можете лесно да експортирате трезора като CSV файл и да импортирате данни от други мениджъри на пароли и дори от браузъри.

Възможността за достъп до вашите пароли по всяко време от всяко място е от първостепенно значение. NordPass синхронизира пароли на всичките ви устройства, като Premium версията поддържа до 6 устройства. Приложението поддържа Windows, macOS и Linux, мобилни платформи Android и iOS, а също така има разширения за браузъри Firefox, Edge, Opera, Chrome и Brave.

В заключение, NordPass е надежден и опростен мениджър на пароли, който използва нови технологии за криптиране, разполага с най-важните функции за тази категория продукти и поддържа всички популярни платформи. Всичко това се предлага на конкурентна цена от 1,79 евро на месец.

Даунлоуд: NordPass

Коментари по темата: „NordPass – опростен и сигурен мениджър на пароли”

добавете коментар...

  1. Николай

    Тези правеха някакви номера, аз си ползвам bitwarden.

  2. Иван

    Колкото и да са криптирани, в някакъв момент трябва да бъдат декриптирани и да си качиш всичките пароли на сайт достъпен за всички през интернет е най-голямата глупост.

Коментар