Farbar Recovery Scan Tool – открива и премахва зловреден софтуер

Приложението може да сканира цялата система или конкретни файлове
(екранна снимка: Farbar Recovery Scan Tool)

Софтуерът Farbar Recovery Scan Tool (FRST) е създаден да помогне на потребителите на персонални компютри да идентифицират и да отстранят проблеми, причинени от инфекции със зловреден софтуер.

Приложението не изисква инсталация, за да работи, тоест можете да го стартирате незабавно след изтегляне и то няма да остави нови записи в системния регистър.

Освен това благодарение на преносимостта, Farbar Recovery Scan Tool може лесно да се съхранява и пуска от сменяемо устройство с памет, например USB флашка, която носите със себе си и използвате на различни компютри.

Тази програма е предназначена за по-опитни потребители, тъй като изисква задълбочено разбиране и използване на командния ред за целите на премахване и коригиране на зловреден софтуер (когато е в безопасен режим).

Farbar Recovery Scan Tool може да работи в нормален и безопасен режим, в зависимост от конкретните нужди. Приложението може да сканира цялата система, извеждайки TXT файлове с резултатите, вкл. списък с инсталирани програми, точки за възстановяване, планирани задачи, Windows акаунти, системни грешки и др.

В зависимост от откритите проблеми, можете да копирате записите от генерирания дневник и да създадете TXT „Fixlist”, който след това да стартирате чрез Farbar Recovery Scan Tool.

Освен това приложението може да търси конкретни файлове или записи в регистъра на системата по ключова дума, която въвеждате. При необходимост FRST може да се фокусира върху Drivers MD5, Shortcut.txt, Addition.txt или List BCD.

В заключение, Farbar Recovery Scan Tool е практична и ефективна помощна програма, чиято основна цел е намери и премахне проблеми със зловреден софтуер, в нормален или безопасен режим. Тя е предназначена за по-опитни потребители. Някои други антивируси може да задействат предупреждения за Farbar Recovery Scan Tool, но програмата е безопасна.

Даунлоуд: Farbar Recovery Scan Tool

Коментар