VMware открива ИТ академия в България

Диана Стефанова и проф. д-р Красен Стефанов обявиха партньорството на VMWare и СУ „Св. Климент Охридски”

Диана Стефанова и Красен Стефанов обявиха партньорството на VMware и Софийски университет

Световният лидер във виртуализацията VMware открива ИТ академия в България в сътрудничество със Софийския университет. Академичната програма, прилагана в глобален мащаб, се фокусира върху основните принципи на виртуализацията, разглежда процесите по инсталиране, конфигуриране и управление на виртуални сървъри и запознава с продуктите на VMware.

“Целта ни е да подпомогнем българското образование и създадем условия за достъпно и качествено обучение по последните световни виртуализационни  технологии. Така ще повишим значително знанията на студентите и съответно конкуретноспособността им на пазара на труда след завършване на висшето им образование”, коментира Диана Стефанова, управляващ директор на центровете за разработка на VMware в България и региона EMEA.

В ИТ академията на VMware вече се обучават над 60 студенти от Софийски университет

В ИТ академията на VMware вече се обучават над 60 студенти от Софийски университет

СУ “Св. Климент Охридски” е първата одобрена институция от няколко водещи български университети, подали заявки за включване в програмата. Над 60 студенти от Софийския университет вече се обучават в стартовата група на новосъздадената академия.

След успешно приключване на обучението си завършилите ще получат специален сертификат, който им дава право за явяване на изпит за Virtualization Certified Professional квалификация във VMware на много по-ниска цена от редовната.

“ИТ академията на VMware има за цел да даде шанс за качествено професионално обучение на тези, които не могат да си позволят цената на курсовете, предлагани в комерсиалните центрове”, каза проф. д-р Красен Стефанов от СУ. “В допълнение, тази инициатива е сериозно стъпка в посока сближаване между бизнеса и образованието“.

За обучаващи се в СУ “Св. Климент Охридски” курсът е безплатен, а за студенти от други университети цената е 500 лв. За всички останали обучението струва 1500 лв., уточниха от компанията.

Коментари по темата: „VMware открива ИТ академия в България”

добавете коментар...

  1. илона

    Ясно е че всичките въобще не знаете за какво става въпрос:
    1, ituser, вимуеър НЕ ОБУЧАВА дистрибутори, сертифицирането става от външни фиRми като ITSE, T.E WMWARE нищо не продават, не веземат пари от обучение и не ги засяга подоби неща
    2.бай Иван, именно! курсовете на телерик са за програмисти (основа и имат професия) , а тези са за работа с витуализационните технологии на Вимуеърм, няма образование ан професия и т.н Така че не може да има абсолютнио никакво сравнение
    3.Димитър, защо да са безплатни??? Серфицирането за работа с технология на вимуеър не е професия или необгопдимост (като програмискто обучени) , то е квалификационно развиитие. ако сега ти кандидастваш в комапния и имашсетифкат за работа с виртуализационна технология, ще вземаш повече пари! т.е това е нещо допълнително за развитие на уменията , а това което правят Вимуеър е благородно, защото дават на “бедните” студенти безаплатно обучение и отстъпка при сертифициране

    И да отговоря на следващия коментар, не, не работя във вимуеър , просто съм запозната повече от вас явно!

  2. Цвети

    Иване, в Телерик за всички е безплатно и обучението е на много високо ниво. 🙂

  3. бай Иван

    Курсовете/академията на Телерик са коренно различни от академията на vmware и сравнението е неуместно.

  4. Желязко

    Според мен това си е дискриминация, но след като те така са си преценили… На мен лично ми допада повече инициативата на Телерик, там се дава еднакъв шанс на всички. Но успех и на VM Ware, колкото повече подобни инициативи има, толкова по-добре.

  5. MNSP

    Още двайсетина фирми като VMWARE и ще си решим проблем с младежката емиграция

  6. ituser

    egati typia PR, istinata e che VMWare zapochvat da pozakysvat s prodajbite, i tova e nesto kato razdvizvane na pazara – malk bezplatno a reklama, ostnaloto da si plati, a vsystnost obuchavat distributori….

  7. Костадин

    Мисля, че има дискриминация! Защо само студенти на СУ да не плащат?
    И аз съм на мнение, че в Телерик условията са най-добри в момента!

  8. Anonymous

    Защо пишете в България? Пишете в София та да е ясно.

  9. Иван

    Ели, нещо не четеш както трябва:
    “За обучаващи се в СУ “Св. Климент Охридски” курсът е безплатен, а за студенти от други университети цената е 500 лв. За всички останали обучението струва 1500 лв., уточниха от компанията.”

  10. Ели

    Не само че са безплатни но са и за всички.

  11. Димитър

    Докато в Телерик са безплатни.

Коментар