D-link представя най-новите си решения в областта на видеонаблюдението и охраната по време на Security Expo 2013

На тазгодишното издание на изложението SECURITY EXPO D-link ще представи своите нови продукти и решения за IP видеонаблюдение, а също и управляеми комутатори и устройства за мрежова сигурност като неразделна част от съвременните системи за охрана. Продуктовата гама на компанията включва както решения за дома и малкия офис, така и за средни и големи компании.

Посетителите на изложбата ще могат да се запознаят с няколко модела IP камери  подходящи за вътрешна или външна употреба. Ще бъдат представени камери с висока разделителна способност и вградено LED осветление, улесняващо наблюдението дори и при намалена осветеност. Продуктите на D-link имат възможности за запис както на SD карта, вградена в самата камера, така и по локалната или отдалечена компютърна мрежата. Разнообразието от модели ще посрещне различните типове нужди. Една от най-достъпните камери, която предлага и възможност за нощно заснемане е DCS – 942L. По-високите класове модели като DCS-3716, DCS-7513, DCS-6511 притежават Full HD резолюция. Някои камери имат възможност за допълнителни обективи със управляема бленда и разширен динамичен обхват и устойчиви на външни въздействия корпуси.

Голям интерес представлява облачната услуга, която D-Link предлага на своите потребители. Всички продукти, които имат в края на името си L са интегрирани с mydlink cloud (www.mydlink.com). Това дава възможност на клиентите, използвайки свои специално създаден акаунт да влязат в интернет портал и да наблюдават обектите под охрана, да запазват стоп-кадри и да следят статуса на всички свои устройства регистрирани там. Достъпът до портала може да се извърши, чрез компютър от всяко място с интернет свързаност или от мобилно устройство – телефон или таблет с Андроид или iOS. Регистрацията в портала и приложенията там са напълно безплатни за клиентите на D-Link.

Освен IP камерите и комутаторитие, D-Link ще представи и мрежови рекордери /DNR-322L и DNR-326/, които позволяват на клиентите да съхраняват записите за определено време. При преглеждане на съдържанието има  възможност да се търсят определени кадри или времеви моменти. Рекордерите са съвместими с камери и на други световни производители.

Софтуерът за Видео мениджмънт може да управлява до 32 камери и притежава много удобен и интуитивен интерфейс. Той предлага наблюдение „на живо”, запис и преглед, централизиран достъп, както и избор на режими на работа спрямо конкретните нужди – постоянен запис, по график, при детекция на движение и др. Възможностите за управление са изключително богати и включват локален или отдалечен достъп, резервираност на видеоинформацият и на системата. Софтуерът е напълно безплатен и се предлага към всяка камера. D-Link е предпочитан партньор на Milestone, както и на други световноизвестни производители на VMS (видео мениджмънт систем) софтуер.

Като производител на цялостни решения компанията представя и устройства за съхранение на данни с по-голям капацитет, подходящи за изграждане на мащабни системи за видеонаблюдение и сигурност. Към това се добавят и няколко серии комутатори включващи захранване на крайните мрежови устройства през етернет кабел, улеснявайки много окабеляването и изграждането на системите за видеонаблюдение.