Мусала Софт популяризира софтуерната индустрия

Кампанията за популяризиране на софтуерната индустрия ще обхване десетки училища и университети в страната (снимка: Месала Софт)

Кампанията за популяризиране на софтуерната индустрия ще обхване десетки училища и университети в страната (снимка: Мусала Софт)

„Мусала Софт” стартира национална кампания за популяризиране на софтуерната индустрия сред ученици и студенти в България. Инициативата включва провеждане на практически обучения в профилирани училища и висши учебни заведения.

По време на обученията се набляга на моделите за работа в екип и видовете роли в него, разработката на софтуер чрез използването на Agile/Scrum методологии и подготовката на студентите за професионална реализация в софтуерна компания.

Националната кампания се провежда в рамките на дългосрочно партньорство на „Мусала Софт” с образователните институции. Инвестиционен фокус на компанията са образователни програми, предназначени за насърчаване на изучаването на информатика, растежа на младите хора и развитието на едно силно българско присъствие сред международното ИТ общество.

До момента в кампанията се включиха няколко от водещите университети и училища, вкл.  Технически Университет – София, Факултет по математика и информатика, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Технически университет – Пловдив, Университет „Проф.д-р Асен Златаров” – Бургас, Бургаски свободен университет, Софийска професионална гимназия по електроника “Джон Атанасов”, Технологично училище електронни системи към Технически университет – София (ТУЕС) и др.

В програмата на „софтуерното турне” до края на 2013 г. са планирани още 15 града в страна и над 30 учебни заведения, уточниха от Мусала Софт.

Коментар