Amazon добави синхронизация в Cloud Drive

Потребителите на Amazon Cloud Drive ще могат да ползват файловете си в облачното хранилище от всяко устройство

Потребителите на Amazon Cloud Drive ще могат да ползват файловете си в облачното хранилище от всяко устройство

Облачното хранилище Cloud Drive вече предлага и функция за синхронизация на файлове. По този начин Amazon, доставчикът на услугата, ще конкурира по-успешно Dropbox и Google Drive.

Синхронизацията позволява на потребителите да преглеждат файловете си на няколко устройства. Функцията съхранява последното обновление на файла, като достъпът е възможен от всеки компютър или мобилно устройство с интернет връзка.

При наличие на подобна функционалност загубите на данни се свеждат до минимум. Доставчикът на услугата, от своя страна, има ангажимент да не допуска технически сривове и проблеми с достъпа до данните.

В края на миналия месец потребителите на Google Drive изпитаха проблеми с достъпа до услугата. В продължение на три часа те нямаха достъп до своите файлове, като на екраните им излизаше съобщение за грешка или прекъсване заради изтекло време за свързване. Подобен инцидент се случи и в облачното хранилище Dropbox през януари.

В момента услугата на Amazon е съвместима с операционни системи Windows XP, Vista, 7 и 8, както и с Mac OS X от версии 10.6 до 10.8. Cloud Drive предлага безплатно 5 гигабайта пространство за съхранение. Ако това не е достатъчно за потребителите, те могат да си купят за 500 долара на година 1000 гигабайта за съхранение на файлове.

Коментар