850 младежи се състезават с виртуални предприятия

Международният панаир на тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ ще се проведе на 18 и 19 април в Пловдив

Международният панаир на тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ ще се проведе на 18 и 19 април в Пловдив

Рекорден брой млади предприемачи ще се конкурират на изложението ТФ ФЕСТ в Международен панаир Пловдив на 18 и 19 април. Участват над 850 ученици и студенти от  България, Гърция, Косово, Люксембург, Молдова, Румъния, Сърбия и Черна гора, съобщиха от панаира.

Младежите ще покажат как работят създадените от тях 125 виртуални предприятия от различни браншове, банки, митнически и данъчни служби. Професионалното състезание се организира от Центъра на учебно-тренировъчните фирми (ЦУТФ) в партньорство с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, компании и работодатели.

Целта е бъдещите мениджъри да бъдат подготвени за реалните условия на работа. Прилага се интегрирано обучение по икономика, компютърни умения, бизнес администрация, роден и чужд език. ЦУТФ е част от Световната мрежа на тренировъчните предприятия.

Младите предприемачи ще се състезават в 13 конкурса и ще представят свои проекти.  Програмата на ТФ ФЕСТ 2013 включва още Академия „Корпоративна социална отговорност” и Годишна среща на Българския младежки форум на бизнес лидерите.

Ще бъдат връчени и две специални награди –  за социално отговорен бизнес по инициатива на Българския форум на бизнес лидерите и за защита на интелектуалната собственост  по инициатива на Министерството на икономиката.

Коментар