Наближава първата WordUp! конференция в България

WordUp! Conference Sofia 2013 ще събере специалисти по WordPress, ентусиасти и предприемачи

WordUp! Conference Sofia 2013 ще събере специалисти по WordPress, ентусиасти и предприемачи

Специализирана конференция, посветена на най-популярната платформа за създаване на сайтове – WordPress, ще се проведе на 27 април с подкрепата на хостинг компанията Host.bg. Първата по рода си в България WordUp! Conference Sofia 2013 се организира в партньорство с WordUp Conference Scotland, която ще се проведе паралелно по същото време в Единбург, Шотландия.

Събитието ще събере най-добрите специалисти, занимаващи се с WordPress у нас, както и експерти от чужбина, които ще споделят опита си от работата с платформата. Участниците в събитието ще дискутират полезни трикове, добри практики и възможни спънки при работата с най-разпространената платформа за блогове, на която вече стъпват и модерни динамични сайтове.

Форматът на събитието е разчупен и е ориентиран изключително към практическите решения.  Сред лекторите е Марио Пешев – WordPress Engineer и активист в сферата на отворения код. Марио е член на екипа по одобрение на теми в WordPress.org, а освен това организира българската WordPress общност – wpbgug.org. Темата с негово участие ще бъде определена от публиката по време на регистрацията за събитието.

Марко Хийнен е сред чуждестранните лектори на българското WordUP! събитие. Той е съосновател на холандската фирма CodeKitchen и работи усилено по подобряване на WordPress платформата като цяло. Хийнен ще запознае участниците в конференцията с полезни практики и тънкости при работата с WordPress.

Програмата на българското събитие включва още теми като създаване на плъгини за WordPress, автоматизиране на процеса на разработка и поддръжка на WordPress сайтове, начини за предпазване от бъдещи проблеми и полезни съвети.

Организатор на събитието е New Business Tools, а домакин на конференцията е центърът на ИТ общността в България – Telerik Academy.

Коментар