Panasonic реже заплатите на топ мениджърите

Panasonic ще намали заплатите на всички, за да подобри финансовото си положение

Panasonic ще намали заплатите на всички, за да подобри финансовото си положение

Японският производител на електроника Panasonic планира да съкрати възнагражденията на висшите си мениджъри. Очаква се компанията да обяви загуби за последната финансова година.

Според публикация на The Japan Times, заплатите на президента Казухиро Цуга и изпълнителния вицепрезидент Шусаки Нагае, който от юни 2013 г. ще стане председател на борда на директорите на Panasonic, ще бъдат намалени с 60%, в сравнение с нивото от 2009 г.

Възнагражденията на останалите високоплатени мениджъри в компанията ще бъдат редуцирани с 30%. Компанията ще ореже заплатите и на редовите служители, като в момента преговаря с профсъюзите.

С предприетите мерки Panasonic се надява да подобри финансовото си положение, усложнено от икономическите проблеми и силната йена.

За последната финансова година, която за Panasonic приключи на 31 март 2013, компанията очаква чиста загуба в размер на 65 млрд. йени (около 8,03 млрд. долара). През настоящата година Panasonic прогнозира чиста печалба 50 млрд. йени и оперативна печалба 350 млрд. йени.

Коментар