VMware обяви ръст на приходите и спад на печалбата

Печалбата на VMware бе засегната от продължаващото съкращаване на ИТ разходите в корпоративния сектор

Печалбата на VMware бе засегната от продължаващото съкращаване на ИТ разходите в корпоративния сектор

VMware, най-големият разработчик на софтуер за виртуализация, обяви ръст на приходите и спад на печалбата за първото тримесечие на годината.

Прогнозите на компанията за следващото тримесечие са по-ниски от прогнозните, тъй като корпоративните потребители продължават да съкращават ИТ разходи.

В периода януари-март VMware бележи ръст на продажбите с 13,3% до 1,19 млрд. долара. В същото време печалбата на компанията пада с 9,3% на годишна база и възлиза на 173,6 млн. долара, или 40 цента на акция, спрямо 44 цента за първото тримесечие на 2012 г.

VMware прогнозира приходи в диапазона 1,21-1,24 млрд. долара през второто тримесечие, докато анализаторите, анкетирани от Блумбърг, очакват 1,25 млрд. долара. Софтуерната компания е предпазлива в прогнозата си за търсенето и икономиката през следващия отчетен период.

Печалбата на VMware е под силен натиск от съкращаването на ИТ разходи в корпоративния сегмент и правителствения сектор. Компанията е принудена да съкрати работни места (около 900 души, както бе обявено през януари) и да се откаже от непрофилни направления в дейността си.

Коментар