Acer сваля под $400 цената на сензорен ноутбук

Acer се кани да превземе пазара на евтини ноутбуци със сензорен екран

Acer се кани да превземе пазара на евтини ноутбуци със сензорен екран

В средата на май Acer ще пусне на пазара 11,6-инчов сензорен ноутбук за 399 долара. Очаква се за дълъг период от време това да бъде най-евтиният марков лаптоп с тъчскрийн, съобщи digitimes.com.

Засега не са известни подробности за техническите характеристики на модела. Твърди се, че производството на лаптопа и на защитното стъкло за сензорния екран е възложено на тайванската Wistron.

За разлика от стъклата Gorilla Glass, произвеждани от американската компания Corning, решението на Wistron стъпва на основата на алкално-силикатно стъкло, което е с 10% по-евтино, без да отстъпва особено по качество и здравина на Gorilla Glass.

Подобен материал вече се използва широко в евтините ноутбуци. Компромисът е напълно оправдан, тъй като в сензорните лаптопи, защитени с капак, няма нужда от по-здраво Gorilla Glass стъкло.

Сензорните модели формират 15% от общия обем лаптопи, продадени от Acer през първото тримесечие. Към края на 2013 г. делът им ще достигне 30-35%, прогнозира компанията.

Същевременно, и друга тайванска компания – Asus – планира да пусне сензорни ноутбуци на ниска цена, твърди digitimes.com. Подробности за модела не са известни.

Коментар