Olympus PEN Lite E-PL6 – прави серии до 99 снимки

Новата безогледална камера PEN Lite E-PL6 подобрява по софтурен път модела PEN E-P5

Новата безогледална камера PEN Lite E-PL6 подобрява по софтурен път модела PEN E-P5

Японският производител Olympus обяви нов модел безогледална камера PEN Lite E-PL6 със система Micro Four Thirds, която наследява обявената миналата есен PEN E-P5. Новата камера е подобрена предимно по софтуерен път.

PEN Lite E-PL6 разчита на системата за автоматично фокусиране на своя предшественик и модела OM-D E-M5. Потребителят може да снима, като докосне въртящия се 3-инчов сензорен екран, използван в ролята на визьор.

От предходните модели са заимствани още датчикът на изображения Live MOS с резолюция 16,05 мегапиксела и процесорът за обработка на изображения TruePic VI. Новост са разширеният до ISO 100 диапазон на светлочувствителност и електронният указател на хоризонт.

PEN Lite E-PL6 може да се програмира да снима през определен интервал серии с дължина от 1 до 99 снимки

PEN Lite E-PL6 може да се програмира да снима през определен интервал от време серии с дължина от 1 до 99 снимки

Потребителите могат да програмират камерата да снима през определен интервал от време серии с дължина от 1 до 99 снимки. Получените кадри могат да се обединят във видеоклип.

Предвидена е и възможност за обикновено снимане на видео във формат Full HD. Потребителят разполага също със сюжетни програми и инструменти за художествена обработка на фотографиите.

К PEN Lite E-PL6 ще се предлага в различни цветови варианти – червен, бял, сребрист и черен. Камерата излиза на пазара в края на юни, но цената все още не е обявена от Olympus.

Коментар